Спешно асеновградчани набират средства за 19-годишно момиче, страдащо от бъбречна

...
Спешно асеновградчани набират средства за 19-годишно момиче, страдащо от бъбречна
Коментари Харесай

19-годишно момиче се нуждае от средства за спешна бъбречна трансплантация

Спешно асеновградчани набират средства за 19-годишно момиче, страдащо от бъбречна трансплантация. Неврие Мехмед е гражданин на асеновградското село Мулдава и е ученик на СУ " Свети Свети Кирил и Методий " в Асеновград. Момичето е изправено пред съществено тестване. Състоянието й е тежко и би трябвало да й бъде осъществена животоспасяваща интервенция - нужно е да й бъде трансплантиран бъбрек.
Донор ще е нейната майка, само че за самата интервенция, както и за хоспитализацията й, са нужни към 50 000 лв., които са непостижими за събиране от фамилията на Неврие.  Поради тази причина, околните й провеждат благотворителна акция. Трансплантацията ще бъде осъществена в турска клиника, като 19-годишната асеновградчанка и майка й към този момент са там. По информация от нейни близки, с цел да бъде извършена интервенцията е нужен превод на най-малко половината от сумата, което прави събирането на средствата още по-спешно.
Нейни учители описват, че Неврие е усмихнато и положително момиче и е била доста дейна в учебните начинания и действия. Средства в помощ за лекуването на момичето се събират посредством кутии, сложени в СУ " Свети Свети Кирил и Методий " в Асеновград, дюнер " Хабиби ", салон " Писи-Хиша " и в кафене „ Стела ”.
Банковата сметка за дарения е следната:
0000000026459864
Валута: EUR
IBAN: BG26STSA93000026459864
BIC: STSABGSF
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР