Спешните технологични промени след наложените мерки и ограничения във връзка

...
Спешните технологични промени след наложените мерки и ограничения във връзка
Коментари Харесай

COVID-кризата показала, че чиновниците ни не се справят с компютрите

Спешните софтуерни промени след наложените ограничения и ограничавания по отношение на пандемията от COVID-19 и прекосяване към работа в цифрова среда са посочили сериозна уязвимост - неналичието на готови фрагменти в региона на електронното ръководство и ИКТ измежду държавната администрация.

Това се признава в Отчет за положението и Годишен проект за развиването и обновяването на осведомителните запаси в администрацията, утвърден през днешния ден от Министерски съвет. Това лимитира ефикасното осъществяване на стратегическите цели на електронното ръководство .

Документът, направен от Държавна организация " Електронно ръководство " , е за интервала 01.08.2019 до 31.07.2020 година

Отчетът показва положението на наличните осведомителни запаси, в администрациите, дефинирани в Закона за електронното ръководство.

Планът за развиване на осведомителните запаси в административните органи планува главно действия, осигуряващи интегритет на е-управлението, с акцент върху високо общо равнище на сигурност на мрежите и осведомителните системи и основаване на цифрова администрация. Той има за цел да подкрепи целесъобразното обмисляне, внедряване, създаване и развиване на осведомителните запаси, като се регистрират използвани условия по отношение на механически характерности на осведомителните запаси, техните функционални благоприятни условия и финансовата им обезпеченост.

Като част от нужните стъпки за превъзмогване на слабостите се предлага създаване и надграждане на сигурна цифрова инфраструктура , ускорение на развиването на цифрово ръководство и създаване на нужните цифрови умения в администрацията.

През идващите години напъните би трябвало да се насочат към ефикасното потребление на хоризонталните системи и споделените запаси на е-управлението, повишение равнището на мрежовата и осведомителната сигурност посредством прецизно използване на условията на законодателството и нормативната уредба, написа още в отчета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР