Спешни ремонти за овладяване на кризата в Перник. Започват реалните

...
Спешни ремонти за овладяване на кризата в Перник. Започват реалните
Коментари Харесай

Най-тежкият период за перничани предстои, започват спешни ремонти

Спешни поправки за преодоляване на рецесията в Перник. Започват действителните действия по създаване на нов утаител на пречиствателната станция за питейни води на Перник, съобщи сътрудник на БНР в града.
Това ще докара до по-добро качество на подаваната за популацията вода и ще подсигурява потреблението на водата и от мъртвия размер на язовир " Студена ".
Най-тежкият интервал за жителите на Перник и района следва и ще бъде през идващите 20 дни – точно това е интервалът, в който има заплаха количествата да паднат до мъртъв размер, сподели министъра на стопанската система Емил Караниколов пред BTV. Засега проектите са, че незабавните ограничения ще бъдат приложени до 15 дни.
Само̀ локалното ВиК сдружение не може да овладее казуса, стана ясно от думите на министъра на стопанската система.
" Допреди три дни подаваха информация на кмета на община Перник, че водният размер е 4,5 млн. кубика, а действително се оказа, че е 2,6 млн. Това значи че отиваме към мъртъв размер ”, уточни Караниколов.
За да няма премерване на водните количества „ на око ” страната е осигурила уреди и сензори, а в идващите дни ще се проведат и акции за усилване на подаваните размери.
Единият от разновидностите е да се пусне сонда на дълбочина към 35 м, само че преди този момент би трябвало да се създадат проучвания, с цел да се откри дали сондирането няма да навреди на екосистемата, изясни министърът.
Междувременно се постанова и незабавен ремонт на пречиствателната станция, с цел да се обезпечи питейна вода и да не се губят количества при процеса на филтриране.
Очаква се да стартира работата и по изместването на трасето на преминаващия през промишлената зона на Перник клон 2 от водопровода, където се губят огромни количества вода.
" Ще бъде построено напълно ново различно трасе по Клон 2 в Перник с държавни средства. През него ще бъдат положени нови тръби. Още от на следващия ден стартира работата по изчистването на трасето, което ще бъде дълго близо километър и ще коства над 2 млн. лева ", означи в неделя министър председателят Бойко Борисов във Фейсбук.
Неговото създаване ще бъде финансирано от страната и ще бъде извадено от плана за водния цикъл, чиято реализация следва, с цел да няма наказания от ръководещия орган.
Днес, министър председателят Бойко Борисов пътува още веднъж за Перник. " Дойдох освен, тъй като кмета ме предложения на рожден ден, само че и да седнем и да решим проблемите ", съобщи Борисов.
Сподели с твоите другари
Перник е от градовете, в които важи поговорката „ Вода газят, жадни вървят “. Хората са отговорни, по този начин са бързали да приватизират, че за приватизирали дружно със заводите. Колегите от „ Стомана “-Перник са правилни. Това заяви  още министър председателят Бойко Борисов до момента в който ревизираше изкопаването на водопровода в града. Той не се ангажира с съответен период по кое време в града ще има вода.
Държавата ще спомага с всичко, което може. Надявам се ремонтът да завърши преди да се доближи мъртвият размер, добави Борисов. Много желая това, което Нинова е желала и е разговаряла с основния прокурор, не знам какви връзки би трябвало да имаш, с цел да назидаваш основния прокурор, само че може и други истини да излязат, съобщи още Борисов.
Сподели с твоите другари
От понеделник основният инженер на ВиК- Стара Загора поема оперативното управление на пернишката водоснабдителна компания. По думите на зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков това се постанова поради влошеното здравословно положение на новоназначения пълномощник на локалното сдружение Камен Каменов.
Намерен е механизъм за обезпечаването на заемни средства за оперативни разноски на водното сдружение в Перник. Парите ще бъдат обезпечени посредством заеми от други държавни предприятия с принципал Министерство на регионалното развитие, предава БНР. По лист, подаден от ВиК, са обезпечени и аварийни елементи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР