Спешни мерки за подпомагане на засегнатите от наводненията области, нов

...
Спешни мерки за подпомагане на засегнатите от наводненията области, нов
Коментари Харесай

Спешни мерки за подпомагане на засегнатите от наводненията области обсъдиха на среща с Кирил Петков

Спешни ограничения за подкрепяне на засегнатите от наводненията области, нов модел на ефикасен надзор на разноските за поправки и цялостно осветляване на виновните лица за некачествени възстановителни действия бяха разисквани на среща при министър-председателя Кирил Петков. В нея участваха министри, регионални шефове и представители на виновни институции.

" Трябва да организираме оптимално бърза реакция в поддръжка на потърпевшите от наводненията. А всеки един лев, който бъде изхарчен, следва да бъде предпазен с детайлни и аргументирани сметки “, съобщи министър председателят Петков. Той бе в детайли осведомен от регионалните шефове на Благоевградска, Смолянска и Кърджалийска област за вредите от наводненията като за благополучие потърпевши български жители няма.

Премиерът Петков подчертава върху потребността от характерен надзор на средствата за възстановителните действия, което ще бъде знак за нов модел на бистрота в ръководството. " Време е оттук насетне да спрем да приказваме за виновни организации, а да посочваме персонално виновните лица “, безапелационен бе Петков.

По време на срещата стана ясно, че огромна част от дигите, които и сега основават евентуална заплаха, са без акт 16, макар че построяването им е било заплатено. По категорично гледище на вицепремиера и финансов министър Асен Василев за всеки сходен случай ще бъде подавана детайлна информация с съответните лица, подписвали съответните документи и ще бъде търсена отговорност.

" До края на деня регионалните шефове на засегнатите от наводненията области би трябвало да показват отчети за нужните ремонтни и възстановителни действия, както и подробни планове за единични цени и количествено-стойностни сметки за осъществяването им “. Това заяви Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков след края на срещата при премиера.

Бориславова подчертава, че до края на седмицата при първа опция ще бъдат осъществени огледи от специалисти, които ще открият точния размер на съответните вреди. Незабавно по-късно ще бъдат отпуснати нужните средства за възобновяване на засегнатите инфраструктурни и други обекти.

" Предприеха се също незабавни ограничения до края на деня да бъде обследвана опцията за създаване на мостове там, където са били срутени заради придошлите води и тежките климатични условия “, добави началникът на политическия кабинет на министър-председателя. Бориславова уточни, че в хода на срещата при премиера Петков за приоритет бе несъмнено да се търси отговорност на лицата, които са рехабилитирали засегнатата инфраструктурата през миналите 2 години и макар ремонтите се е стигнало до актуалните произшествия.

По-добър надзор и бистрота в полза на обществото върху ценовата рецесия и в политиката на страната в енергийната сфера, запазвайки независимостта на контролния орган – КЕВР, бяха разисквани в границите на срещата при министър-председателя Кирил Петков и съдружните сътрудници. Лена Бориславова разясни, че образуваната специфична комисия в Народното събрание за енергийната рецесия ще обследва какви са вероятните разновидности да се противодейства на ново повишаване на цените за крайните битови и търговски консуматори. Възможните дейности в тази посока са краткотрайно ограничение на пълномощията на КЕВР да актуализира цените от 1 януари 2022 година, тъй че да се избегне ново повишаване, или предприемане на законодателни промени в Закона за енергетиката за преодоляване на ценовата рецесия.

" Приетият мораториум върху цената на тока, водата и парното по предложение на политическа партия ГЕРБ, бе плод на смислово несъгласие “, съобщи Бориславова. Според нея се постанова преразглеждане на решението на Народното събрание като мораториумът да работи за не повече от 3 месеца, защото в противоположен случай се постановат ограничения, които водят до още по-голям безпорядък в обществото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР