Спешни мерки срещу разпространението на туберкулоза разпоредиха в Стрелча. Повод

...
Спешни мерки срещу разпространението на туберкулоза разпоредиха в Стрелча. Повод
Коментари Харесай

Откриха огнище на туберкулоза в Стрелча!

Спешни ограничения против разпространяването на туберкулоза разпоредиха в Стрелча. Повод за това стана първично огнище на заболяването, намерено в локален животновъден обект, оповестяват от общината в града.

Извънредно съвещание на Общинската епизоотична комисия е свикано в петък. Решено е да се вкара надзор, с цел да се избегне заразяване на други животни. Ограниченията в заповедта на комисията важат и за добитък, и за домашни любимци в цялата територия на общината, съобщи Дарик.

Забранено е да се извеждат четириноги без ушни марки и чипове, както и такива, на които не са направени наложителните имунизации. Стопаните се задължават да заявяват пред районния ветеринарен доктор типа, пола и броя на притежаваните от тях животни и да ги дават за идентификация, имунизация и диагностички проучвания, в това число туберкулоза.

В пространствата за развъждане, местата за водопой, депозиране на фураж и тор, както и към тях би трябвало да бъде направена стерилизация.

Забранява се провеждането на пазари и изложения на домашни любимци, селскостопански животни и техните артикули на територията на Стрелчанска община.
Няма възбрана за прилагане на млякото, само че специалистите предлагат то да се употребява единствено след термична обработка.

На пастирите и притежателите на селскостопански животни и домашни любимци е разпоредено да създадат лабораторни проучвания, в това число на лицата, които са в директен контакт с животни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР