Спешни медици ще се съберат пред Народното събрание днес в

...
Спешни медици ще се съберат пред Народното събрание днес в
Коментари Харесай

Спешни медици ще чакат пред НС гласуването на държавния бюджет

Спешни медици ще се съберат пред Народното събрание през днешния ден в очакване на гласуването на държавния бюджет, оповестиха от профсъюз „ Защита “.

„ Нашето предложение за нарастване на средствата за прехрана на Центровете за незабавна здравна помощ и за съществени и спомагателни хонорари на личния състав в размер на 23 милиона лв. за петте месеца до края на годината беше Прието от членовете от Комисията по финанси. С това първата стъпка е направена! “, написаха във фейсбук синдикалистите.

Те обаче приканиха до окончателното приемане на промените медиците да се включат в митинга, който ще стартира през днешния ден от 11 часа на от площад „ Александър I Батенберг “.

„ Нека довършим борбата до дъно! “, приканиха от „ Защита “.

Припомняме, че Бюджетната комисия поддържа по принцип нарастването на възнагражденията на работещите в Спешна помощ и РЗИ с 36 млн. лева Това стана по време на вчерашното съвещание на комисията, на което се разглеждаше на второ четене държавният бюджет за 2023 година, част от който е и финансовата рамка на Министерството на здравеопазването.

Парите обаче няма да дойдат от финансови разноски, каквото беше предлагането на ГЕРБ, а от централния бюджет, по предложение на Министерството на финансите.

Според програмата на Народното събрание през днешния ден ще бъде гласуван на второ четене Законът на бюджета на НЗОК, а Законът за Държавния бюджет ще бъде гласуван на следващия ден. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР