Спешната медицинска помощ по въздух у нас ще се ръководи

...
Спешната медицинска помощ по въздух у нас ще се ръководи
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков напуснал НС, за да оглави Хелимед

Спешната здравна помощ по въздух у нас ще се управлява от ново държавно сдружение - "Хелимед Сървисис "

"България най-сетне ще има незабавна здравна помощ, която ще може да оказва помощ в 60-те минути след случая или така наречен "златен час ". Това е една голяма победа за българското държавно управление и българските жители ", разгласи министър председателят в оставка Кирил Петков.

Новата държавна конструкция ще бъде управлявана от депутата на "Продължаваме смяната " Георги Гвоздейков, който подаде оставката си в Народното събрание. Той напуща и "Продължаваме смяната ", акцентирайки персонални аргументи в своите претекстове. Назначението му провокира спор сред депутатите поради подозрения за нагласен конкурс, осведоми.

"Интересно е, че от зам.-председател на транспортната комисия той ще стане изпълнителен шеф на транспортно сдружение ", уточни Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

От ГЕРБ, "Възраждане " и Има Такъв Народ също се усъмниха, че има нарушавания в процедурата.

"Нулевата приемливост към корупцията се показва по забавни способи от време на време, подготвяйки процедура за съответен човек още преди служебния кабинет. Много деликатно ще следим оттук насетне ", сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

От "Продължаваме смяната " писаха добра оценка на работата на сътрудника си до момента и го опазиха, само че с нови нападки от страна на Искрен Митев към опозицията.

Самият Георги Гвоздейков наблюдаваше дебата без да се включи в него, а оставката му беше призната след час и половина спор. Гвоздейков напусна Народното събрание безгласен.

До април 2026 година България би трябвало да разполага с 6 въздушни коли за спешна помощ, като първият медицински хеликоптер се чака да е у нас до декември 2023 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР