Спешната административна реформа, която кабинетът обяви гръмко миналата седмица, се

...
Спешната административна реформа, която кабинетът обяви гръмко миналата седмица, се
Коментари Харесай

Пак отлагат административната реформа! Поне с година и половина

Спешната административна промяна, която кабинетът разгласи гръмко предходната седмица, се отсрочва най-малко с няколко месеца. Все отново желанието тя да бъде извършена остава, изясни отрасловият вицепремиер Томислав Дончев след днешното съвещание на държавното управление.

През август ръководещите ще предложат законови промени за задълбочена административни промени. Налагат се и промени в доста закони и актове, които изискват издаване на разнообразни документи.

Това значи, че автоматизираният продан на данни ще бъде подготвен напълно в края на 2018 година, съобщи офнюз.бг. Дотогава обменът на информация в администрацията ще е на полуавтоматичен режим, сподели ръководителя на Агенцията за електронно ръководство Росен Желязков.

" Ще се образова администрацията и ще се свързват регистри. Облекченията за бизнеса ще са действителност в края на годината, даде обещание той.

40 закона би трябвало да се трансформират, с цел да се вкара автоматизираното издаване на удостоверение за съдимост, т.е. институциите да си го предават по длъжностен път, призна пък Дончев.

Вицепремиерът предвижда, че още от септември 2017 година ще спре издаването на хартия на 12 удостоверения, само че свидетелството за съдимост няма да е измежду тях.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР