Спешна среща в Министерския съвет със социалния министър и шефа

...
Спешна среща в Министерския съвет със социалния министър и шефа
Коментари Харесай

Б.Петков: Волята на премиера е да не се допусне ощетяване на нито един пенсионер

Спешна среща в Министерския съвет със обществения министър и шефа на Национален осигурителен институт за новата формула за пресмятане на пенсиите. Според калкулации, тя ощетява огромна част от пенсионерите. След срещата общественият министър Бисер Петков съобщи, че общата воля е да не се допусне неподходящо отражение на новите правила върху бъдещите пенсионери.

Бисер Петков съобщи, че това е консенсусно подхваната промяна. Причините и претекстовете за тази смяна са били свързани с това да се обвърже по-тясно размера на пенсиите с осигурителния принос и пенсията да се пресмята на база на публични, верифицирани данни, които са постъпили от работодателите в регистъра на обезпечените лица. Целта е да се лимитират опциите за злоупотреби с осигурителни документи, на база на които се пресмята пенсията и да се форсира процесът на разпределяне на пенсиите.

" На тази среща бяха разисквани всички вероятни резултати от тази смяна. Общата воля е да не се допусне неподходящо отражение на новите правила върху бъдещите пенсионери ", съобщи министър Петков

Той акцентира, че става дума не за отпуснати пенсии, които ще не престават да се изплащат в размера, който са отпуснати, а за бъдещи пенсии.

" Волята на премиера е да не се позволява ощетяване на нито едно лице, тъй че с специалистите ще продължим диалога по какъв начин да се извърши това предписание ", заключи Бисер Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР