Спешна проверка за замърсяване на река Струма в района на

...
Спешна проверка за замърсяване на река Струма в района на
Коментари Харесай

Екоинспекция откри чували с неизвестно съдържание в Струма

Спешна инспекция за замърсяване на река Струма в региона на Кресна е осъществена през днешния ден от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевград и Басейнова дирекция " Западнобеломорски регион ", заяви Българска национална телевизия. Експертите са ревизирали сигнал за изхвърлени чували с незнайно наличие в региона на реката при отбивката за село Ощава. Сигналът е постъпил тази заран на зеления телефон на Министерство на околната среда и водите.

При инспекцията е открито, че чували, съдържащи битови боклуци и боклуци от опаковки, са изхвърлени по брега на река Струма, директно след моста в посока селата Стара Кресна и Ощава.

Част от отпадъците са били в плитчините на самата река.

Оглед на мястото е осъществен и от отдел " Екология " в Община Кресна. Установено е, че на дъното на реката има още чували, за които все още не е ясно какво съдържат, сподели за Българска национална телевизия основният еколог в общината Елица Маламова.

Силно се надяваме, че няма заплаха за типове в реката, разяснява пред Българска национална телевизия Елица Маламова, основен еколог на Община Кресна. Мислим, че отпадъците са строителни. По наставление на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевград, макар че отвън урбанизираната територия реките и речните корита са от компетенцията на регионална администрация и регионалния шеф, ние ще сигнализираме " Гражданска отбрана " и се надяваме още на следващия ден сутринта да бъдат извадени чувалите с цел да установим точното им наличие, разгласи тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР