Спешна проверка за поставянето на осветление на Белоградчишките скали ще

...
Спешна проверка за поставянето на осветление на Белоградчишките скали ще
Коментари Харесай

Спешно се проверява неразрешено поставяне на осветление на Белоградчишките скали

Спешна инспекция за слагането на осветяване на Белоградчишките скали ще прави Министерството на културата. Повод е сигнал от ръководителя на комисията по просвета и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов за " вандалщина " на обекта. Белоградчишката цитадела е монумент на културата, а тя, както и естествената забележителност – скалите, се ръководят от община Белоградчик.

Според Рашидов под погледа и с утвърждението на общината служащи поставяли винкели за осветяване в скалите, както и на крепостта. За активността нямало утвърден план, както и позволение от Националния институт за недвижимото културно завещание и от екоминистерството, което пък дава отговор за естествената забележителност.

" Това неприемливо безчовечие и заличаване на естествения феномен незабавно би трябвало да спре ", съобщи Рашидов, представен от партийния пресцентър.След реакцията на Рашидов, който е някогашен министър на културата, неговият някогашен заместител и сегашен министър Боил Банов се самосезирал и разпоредил инспекция, оповестиха в събота от ведомството.

" Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание ", взаимно с Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) ще ревизира на място получения сигнал за нерегламентирани намеси върху Белоградчишката цитадела, монумент на културата и в региона на Белоградчишките скали. Обектите са предоставени за ръководство на община Белоградчик ", написа в известието.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР