Спешна проверка и десетдневен срок за събиране на данни и

...
Спешна проверка и десетдневен срок за събиране на данни и
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява скандално видео от бургаска детска градина


Спешна инспекция и десетдневен период за събиране на данни и сведения по случая със скандалното видео от бургаската детска градина „ Брезичка ” разпореди Района прокуратура Бургас, съобщи кореспондентът на БГНЕС от черноморския град.

Прокуратурата ще открива дали има действително принуждение над деца и дали има задоволителни данни за действие по член 187 по Наказателен кодекс, който касае мъчение на малолетно дете от лице, под чието грижи е предоставено или чието образование е поверено. Под мъчение пък се схваща както физическо, по този начин и психическо мъчение.

По гледище на прокуратурата отчет ще би трябвало да изготвят от Държавната организация за протекция на детето. Днес към този момент са направени разпити на възпитателките, за които родител упорстват за отстраняването им от работа.

„ Предвидено е да бъдат снети сведения от всички лица, които имат отношение по случая. Да се откри самоличността на възпитатели, на всички помощник-възпитатели, медицински личен състав, родителите на децата. Да бъде преценено дали децата са споделили за това, което се случва в детската градина, дали родителите са взели някакво отношение, дали са известени други институции по отношение на следените фрагменти допускам от цялата бургаска общност през днешния ден. Необходимо е също по този начин във връзка с децата да бъде предоставена и направена съдебномедицинска експертиза с оглед определяне на избрани увреждания върху тях “, съобщи прокурор Кери Дюлгерска. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР