Спешна помощ за 4-годишното си момиченце поиска майка, като се

...
Спешна помощ за 4-годишното си момиченце поиска майка, като се
Коментари Харесай

Резултатите от теста за коронавирус на 4-годишното дете излизат тази вечер

Спешна помощ за 4-годишното си момиченце изиска майка, като се обърна към всички в обществените мрежи и медиите. Детето е с двустранна бронхопневмония, среща се в болничното заведение във Велико Търново, а съгласно майката Мариета Томова не се взимат нужните незабавни ограничения. По думите й животът на детенцето е в заплаха.

В понеделник вечерта майката изрази подозрение пред bTV, че щерка ѝ е инфектирана с ковид. Детето е било с остри болки в гърдите и корема. Направени са му проучвания и то е диагностицирано с двустранна бронхопневмония, назначено му е лекуване с антибиотици.

„ Лекарите са назначили лекуване, което е за болестта пневмония, само че в тази ситуация се касае за нещо друго и те не са, не са инструктирани какво да вършат. Не считат, че тези болки, които има тя, са действителни, а аз познавам детето си, то има висок предел на болката. Болките при него са нетърпими “, изясни Мариета Томова в понеделник вечерта.

Детето сега е неспокойно и непрекъснато кашля, описа майката в „ Тази заран “. Били са му осъществени редица операции и „ може би това възбуди това положение “. За усъвършенстване, съгласно нея, не може да се приказва

Дъщеря ѝ има болки в гърдите. Дадени са ѝ антибиотици и съгласно лекарите до 48 часа би трябвало да настъпи усъвършенстване, само че такова съгласно майката не се следи.

„ Съмненията за ковид не са единствено мои. Самите лекари имат терзания поради проучванията “, съобщи Мариета Томова.

Директорът на великотърновската болница доктор Стефан Филев също описа своята позиция за случая с болното дете по телефона в „ Тази заран “.

„ На детето е изработен е тест за грип вид А и Б, който е негативен, а по-късно, защото майката твърди, че е имала контакти и има възможност детето да е с ковид и като се откри, че е с двустранна пневмония, по тази причина е взета и проба за коронавирусна зараза. Същата би трябвало да е взета и от майката, която също е прегледана от инфекционист, описа шефът на болница "Д-р Стефан Черкезов ".

Очаква се резултатите от теста за ковид на детето да излязат този вторник в късния следобяд или вечерта.

„ Тази заран обективното положение на детето кореспондира с това, което майката оповестява “, съобщи доктор Филев. По неговите думи през нощта температурата на момиченцето е била 37,5 градуса, а тази заран то няма температура. Няма дихателна непълнота. Кръвно-газовият му разбор е много добър за дете с двустранна пневмония. То е в устойчиво положение.

„ Майката е разтревожена като родител и аз я разбирам, тъй като съм татко на три деца, само че желая да прикани всички, имайки поради обстановката у нас и по света, да бъдем по-отговорни към изявленията си в обществените мрежи и медии. Защото, създавайки суматоха посредством стряскащи вести, вредим на работата на всички тези хора, които са на първа линия и се грижат за здравето на всички нас “, съобщи доктор Филев.

Директорът на болничното заведение във Велико Търново описа, че след обявата на майката в обществената мрежа, шест неизлекувани деца са напуснали лечебното заведение дружно с родителите си, а той е получил позвънявания с въпроса трябвали да се карантинира детското поделение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР