Спешна помощ - Сливен отказа да оповести резултатите от проверката

...
Спешна помощ - Сливен отказа да оповести резултатите от проверката
Коментари Харесай

Спешна помощ отказва да оповести резултатите от проверката на екипа, транспортирал Криси

 Спешна помощ - Сливен отхвърли да оповести резултатите от инспекцията на лекарския екип, транспортирал момиченцето от село Сотиря. След убийството родините упрекнаха лекаря, че не е направил нужното, с цел да помогне на детето, оповестява bTV.

Недко Димитров не е оказал никаква помощ и се е качил при водача на колата за спешна помощ, вместо при детето на път за болничното заведение. Лекарят изясни това с афекта на бабата, която му попречила да се приближи до момиченцето. Именно инспекция трябваше да откри има ли нарушаване.

Оказа се, че заключението от инспекцията няма да бъде обществено. Заради претенциите на околните към лекаря, който съгласно тях не е работил съответно, в понеделник стартира вътрешна инспекция. Лекарят е написал отчет с писмен роман за случилото се. Въз основа на това управлението на незабавния център трябваше да се произнесе дали е нарушил стандартите за неотложност. Това обаче остана в загадка от медиите.

Семейството e решeно да съди лекаря от незабавния център след негово изявление, в което той упрекна бабата, че му е попречила да помогне на момиченцето. Във съдбовния ден водач на рейс от Сливен към Сотиря вижда колата за спешна помощ на път за селото. Разказва, че била без сигнализация. Днес резултатите от инспекцията ще бъдат изпратени до Министерството на здравеопазването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР