Спешна помощ няма да остане без комуникационна система. Това увериха

...
Спешна помощ няма да остане без комуникационна система. Това увериха
Коментари Харесай

Системите за комуникация между линейки и спешни центрове ще продължат да работят

" Спешна помощ " няма да остане без информационна система. Това увериха от консорциум " Електронно опазване на здравето ", който поддържа системите за връзка на колите за спешна помощ.

Промяната в решението на компанията идва единствено няколко дни, откакто тя сигнализира, че от през днешния ден стартира поетапно да стопира поддръжката на връзките.

Преди няколко седмици ви съобщихме, че договорът сред Министерството на здравеопазването и компанията, която поддържа информационните системи на колите за спешна помощ, е изминал.

Преди дни от ведомството потвърдиха новината, като демонстрираха писмо от консорциума, в което написа, че компанията ще прекрати поддръжката на системите. Тази тематика закупи непредвиден поврат през днешния ден сутринта. Криза няма да има и не следва.

Системите за връзка сред коли за спешна помощ и незабавни центрове ще продължат да работят, въпреки и без контракт за обслужване.

Единствената кола за спешна помощ, която обслужва 37 села в Руенския Балкан обаче няма столичните екстри. Затова и връзката от време на време е сложна.

" Не можем да се свържем с нашите, с диспечерите – това ни тормози. Ако има някакъв проблем, примерно с пациентите, някои буйстват, отново се случва, не можем да се свържем, няма връзка ".

Екипът се надява новата социална поръчка да постави завършек на проблемите им, а от здравното министерство стимулират забавената процедура със блян за реализиране на по-ниска цена за поддържане на връзките.

Компанията, с която е бил подписан изтеклият контракт, ще продължи да обслужва системите за своя сметка до избора на нов реализатор.

„ Ако се проточи прекомерно дълго, ще го дискутираме още веднъж с Министерство на здравеопазването. Ще търсим някакви разновидности, два-три месеца ще издържим”.

Преди няколко дни обаче същата компания беше на радикално друга позиция.

„ Дружеството не може да си разреши да продължи да финансира безплатно осъществяването на тези действия, защото разноските са значителни”.

Причината за внезапната промяна на курса към сегашния миг не е ясна.

И в случай че в София няма проблем с връзките, то колите за спешна помощ са изправени пред същинско предизвикателство, поради многото поправки в столицата. Това основава доста проблеми на незабавните екипи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР