Спешна нужда от нов рентген в детската травматология на „Пирогов”.

...
Спешна нужда от нов рентген в детската травматология на „Пирогов”.
Коментари Харесай

Пирогов се нуждае от нов рентген за детската травматология

Спешна потребност от нов рентген в детската травматология на „ Пирогов”. Той ще помогне за слагането на най-прецизната диагноза, а облъчването на децата ще бъде понижено до най-малко.

Петгодишният Венци е потърпевш в неделя, а през днешния ден към този момент лежи в детското поделение по травматология на „ Пирогов ".

„ Този рентген е нужен за такива пациенти. Той е мъничък, с нежни костици и ни би трябвало уред с доста добра резолюция”, изясни пред камерата на Нова телевизия доктор Никола Цуцумански, шеф „ Клиника по детска травматология”, „ Пирогов”.

„ Понякога има контузии на пръстчета, а с тези рентгени, с които разполагаме, не можем да оценим в елементи самите костички, с цел да може нашата работа да бъде оптимално прецизна”, добави той.

„ Идеята е да се закупи подобен уред, където при децата ще бъде облъчването минимално "”, съобщи и проф. доктор. Асен Балтов, шеф на „ Пирогов”.

„ Цялостно с Данък добавена стойност коства 150 000 лв.. Държавата дава каквото може, само че някои неща са по-важни, а други по-неважни”, уточни шефът.

Блъснати от коли или паднали при игра- единствено в тази клиника лекуват детски контузии, а началото на всяко лекуване е съответната диагноза и фотография. Затова се търси помощ за нов рентген.

Ако желаете да помогнете, можете да го извършите по банков път:

Сметка:

BG08 CECB 9790 1045 1599 07
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР