Спешна новина, с която ще запомним тази дата. Това е

...
Спешна новина, с която ще запомним тази дата. Това е
Коментари Харесай

Linux Mint 19 ще се базира на Arch Linux

Спешна вест, с която ще запомним тази дата. Това е денят, когато екипът на Linux Mint реши да изостави Ubuntu и да премине към потреблението на Arch Linux.
Новината е оповестена в формалния уебсайт на Linux Mint и шокира всички. Chem, водещият разработчик на Linux Mint, заяви шокиращата новина във форума на компанията.

Linux Mint се базира на Ubuntu още от самото си основаване. През 2010 година настъпиха промени и който не искаше да употребява дистрибуция, основана на Ubuntu, можеше да избере LXDE версията на Debian (Linux Mint Debian Edition). Интересно, за какво внезапно екипът на Linux Mint е решил да премине към Arch Linux ?

Всеки път, когато нов консуматор минава към света на Linux, той се изправя пред въпроса, коя тъкмо дистрибуция да употребява. Статистиката демонстрира, че в 95% от случаите, хората избират Linux Mint. Потребителите споделят, че тази дистрибуция е толкоз комфортна, че с лекост се усвоява и употребява даже и от най-възрастните. Но това наподобява извънредно нервира екипа на Linux Mint.

Chem заяви в своя блог: „Занимаваме се с това цели 12 години. Това е доста време, през което даже и младшият програмист, желае или не желае, става старши. Но даже и след 12 години Linux Mint както преди се смята дистрибуция за начинаещите. Ние желаеме да растем и Linux Mint да бъде обсъждана като дистрибуция за специалисти. Ето за какво създадохме Debian версията LMDE, само че това с нищо не ни промени. Сега мислим, че е време за смяна и да преминем към Arch Linux„.

Всички се питат, какво ще се случи след тази смела стъпка.

За да сте един от първите, които желаят да схванат, какво може да бъде нещото Linux Mint, основан на Arch Linux, можете да изтеглите новата дистрибуция отсам.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР