Спешна безвъзмездна помощ ще получат малките и средни предприятия, преработващи

...
Спешна безвъзмездна помощ ще получат малките и средни предприятия, преработващи
Коментари Харесай

Дават безвъзмездна помощ на земеделски предприятия

Спешна безплатна помощ ще получат дребните и междинни предприятия, преработващи аграрни артикули, групите и организациите на производители и земеделските стопани. Това планува 15-ото изменение на Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 - 2020 година, което служебното държавно управление утвърди. Целта е да се преодолеят отрицателните последствия от съветското настъпление в Украйна.

Създава се нова подмярка 22.2. " Извънредно краткотрайно подкрепяне за дребни и междинни предприятия, които са изключително наранени от последствията от съветското настъпление в Украйна ". Финансирането ще бъде под формата на еднократна помощ, като ще обезпечи ликвидност, поради усложненията, които секторът изпитва при преработката и маркетинга на селскостопански артикули.

Предвижда се да бъде уголемен обсегът на подмярка 22.1 " Извънредно краткотрайно подкрепяне за аграрни стопани, които са изключително наранени от последствията от съветското настъпление в Украйна ". Целта е да се подкрепят спомагателни браншове, като " Растениевъдство " - за аграрни стопани, отглеждащи оранжерийни ягоди и малини и " Животновъдство " - за аграрни стопани, отглеждащи пчелни фамилии.

Решението на Министерския съвет не води до влияние върху държавния бюджет и е в границите на в началото заложените параметри на ПРСР 2014 - 2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР