Спешен коалиционен съвет събра управляващите в неделния следобед. Обсъждат се

...
Спешен коалиционен съвет събра управляващите в неделния следобед. Обсъждат се
Коментари Харесай

Спешен коалиционен съвет за избора на шеф на БНБ и оръжията за Украйна

Спешен съдружен съвет събра ръководещите в неделния следобяд. Обсъждат се горещите тематики от последните дни - двете конкурентни кандидатури за шеф на Българска народна банка, както и настояването на „ Демократична България” да изпратим оръжие в Украйна, което срещна безапелационен отвод от левицата.

В късния неделен следобяд ръководещите се събраха на Коалиционен съвет, без авансово разгласен дневен ред. Една от евентуалните тематики е изпращането на оръжия за Украйна. От „ Демократична България” считат, че по този въпрос ще има болшинство в пленарната зала.

Според Атанас Атанасов значимото е, че предлагането ще срещне поддръжка в пленарната зала. „ Смятаме,че Народното събрание ще даде мандат, другото е работа на държавното управление. Имаме информация, че и ГЕРБ, и Движение за права и свободи ще поддържат ", съобщи той.

От Българска социалистическа партия обаче са безапелационни,че за тях това е линията, която не биха прекрачили. „ Нашата позиция е ясна - за нас това е алена линия. Българска социалистическа партия няма да поддържа и няма да допусне изпращане на оръжия ", безапелационен е Георги Свиленски.

По другата наболяла тематика в обединението от последните седмици е кой ще оглави Българската национална банка - Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната” или Любомир Карамански от „ Има подобен народ”.

Атанасов уточни, че в Демократична България не са взели решение.

Свиленски пък означи, че Българска социалистическа партия ще вземе решение на парламената група, само че съгласно тях би трябвало да има един претендент на обединението.

На влизане в Министерския съвет отговор на въпросите не дадоха от „ ИТН ".

И за изпращане на оръжия за Украйна, и за това кой ще бъде идващият гуверньор Българската национална банка последната дума е на депутатите в пленарната зала.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР