Спекулация е твърдението за концентрация на власт в ръцете на

...
Спекулация е твърдението за концентрация на власт в ръцете на
Коментари Харесай

Проф. Ал. Маринов: Първо е нужно мнозинство и правителство, после промени в Конституцията

" Спекулация е изказванието за централизация на власт в ръцете на Румен Радев, тъй като в Конституцията е казано ясно каква власт има в ръцете на президента ".

Това съобщи пред БНР проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента и член на Инициативния съвет, издигнал кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат.

Според него въпросът не е до централизация, а до съгласуваност:

" Ако имаме едно парламентарно болшинство, държавно управление и президент, излъчени по волята на болшинството от народа за да реализират мечтаните промени, това не е централизация, а едно единодушие за реализиране на цели, мечтани от обществото. Аз не виждам в това нищо притеснително ".

Проф. Маринов разгласи, че е сдържан оптимист за сформиране на държавно управление.

Той изрече очакване след договарянията сред партиите за сформиране на съдружно ръководство да бъдат направени съглашение и стратегия, където да е записано кой какви взаимни отстъпки е направил.

По думите му, с цел да се стигне до плана на президента за промени в Конституцията, първо би трябвало да има образувано болшинство в Народно събрание и излъчено постоянно държавно управление:

" След като Народното събрание и изпълнителната власт поемат по един естествен път, ще пристигна време да се слагат на масата по-сериозни въпроси, които разумно са свързани с една последваща фаза на измененията в България. Ясно е, че без определяне на господство на правото и излекуване на институциите никаква друга промяна не е допустима - нито битка с корупцията, нито ускорено икономическо развиване, нито ефикасна обществена политика ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР