Спекулациите за бъдещето на Нова телевизия са към края си.

...
Спекулациите за бъдещето на Нова телевизия са към края си.
Коментари Харесай

Продадоха Нова телевизия на чешки милиардер

Спекулациите за бъдещето на Нова телевизия са към края си. Днес притежателят на Нова Бродкастинг груп - Modern Times Group (MTG) разгласи, че е продала 95-процентния си дял на PPF Group.

Според формалната информация договорката е за 185 млн. евро и се чака да бъде финализирана в околните месеци, след приемане на утвърждение на регулаторните органи.

От MTG оповестиха, че приходите от продажбата на Нова Бродкастинг груп ще бъдат употребявани за развиване на цифрова развлекателна активност.

PPF Group е интернационална инвестиционно-финансова група. Холдинговата компания на групата е PPF Group N. V., записана в Амстердам. PPF е учредена през 1991 година Названието произлиза от První privatizační fond („ Първи приватизационен фонд “, превод от чешки бел. ред.).

Основен притежател на групата е чешкият милиардер Петър Келнер, чието положение за 2015 година се прави оценка на 8,3 милиарда $.

Компаниите от групата PPF работят в редица браншове: банково дело и обезпечаване, енергетика, селско стопанство, рандеман на потребни изкопаеми, търговия на дребно, недвижима собственост. Групата прави активността си в страните от Централна и Източна Европа, Русия, страните от Оперативно-наблюдателно дело, а също и в Азия.

Очаквайте детайлности!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР