Спекуланти се възползваха от истерията около смъртоносния коронавирус и обявиха

...
Спекуланти се възползваха от истерията около смъртоносния коронавирус и обявиха
Коментари Харесай

Противогрипните маски стигнаха стотачка за кутия

Спекуланти се възползваха от нервността към смъртоносния ковид и оповестиха галактически цени за защитните маски, откри инспекция на организация BulNews.  Тревогата на хората поради ковид направи намирането на маските в аптеките съвсем невероятно, а някои хитреци взеха решение да се възползват от момента и да ги търгуват на скандалната цена от над 100 лв. на кутия, в която има 50 броя. 

След новината, че смъртоносния вирус се доближава към България, в уеб сайтове за онлайн извършване на покупки стартира да гъмжи от продавачи, предлагащи защитните маски с голяма надценка. Ако преди се намираха на цени от 6 до 20 стотинки на брой, в този момент се търгуват сред 2 и 6 лева " Ние ги продавахме по 7 стотинки. Сега има по лев, лев и нещо на едро се продава броя. Аз също имам предложение за такива цени, само че не ги закупувам. Те се оферират от инцидентни хора, които не се знае от къде са ги намерили и най-вероятно нямат и право да ги търгуват с медицински произведения. Спекулантите доста бързо се появиха ", разяснява аптекарят Николай Костов.  Според него далавера има както по веригата, по този начин и още на равнище производител.  „ Още от завода потеглят на 6 - 8 $ на една маска. Цените на маските всеки ден се трансформират. Някои употребяват момента, с цел да забогатеят, тъй като става дума за стотици хиляди левове ", прибавя Костов.  Проверка в Интернет демонстрира, че цената на кутия маски със 50 бройки е стигнала 100 лева За съпоставяне, цената на кутията до скоро варираше сред 3 и 4 лева Аптекарите алармират, че с изключение на маските стартират да се изчерпват дезинфектантите и термометрите. 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да с
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР