Спектаклите на открито винаги са атрактивни, защото техният адрес обикновено

...
Спектаклите на открито винаги са атрактивни, защото техният адрес обикновено
Коментари Харесай

Огнян Драганов: Нямаме право да изневеряваме на публиката

Спектаклите навън постоянно са атрактивни, тъй като техният адрес нормално е аудитория, която не споделя залата по време на креативния сезон на операта. Думите са на шефа на Старозагорската опера, която след " Аида " и " Кармен " в обичайния към този момент формат " Опера на стадиона ", тази година ще показа една от най-обичаните опери на Верди - " Набуко ".
Датата е 8 юли, а началото - 21 часа.

Режисьор на продукцията е шефът на операта Огнян Драганов. По думите му спектакълът ще впечатли публиката с мащабността на декора (30 м дължина), който особено се създава за стадиона. " Постарали сме с Тодор Демеров, който е адаптор и сценограф, да бъдем атрактивни и да представим на европейско равнище това заглавие, тъй като и солистите, които вземат участие са от най-хубавите на международната оперна сцена ", споделя Огнян Драганов и добавя: " В ролята на Абигайл гостува международната оперна дива Мария Гулегина, която идва в България за първи път по покана на артистичния шеф на Старозагорската опера примата Веселина Кацарова. В ролята на Набуко ще ѝ партнира блестящият румънски баритон Йонуц Паску. На диригентския пулт ще застане Ивайло Кринчев. Няколко любителски хора ще се причислят към сътрудниците си от операта в осъществяването на популярния хор на евреите. Ще взе участие и школата за оцеляване " Багатур ".

Огнян Драганов е безапелационен че заради компликациите в обезпечаването на средства и аудитория, в Старозагорската опера единият сезон прелива в другия. В този смисъл " нямаме право да изневеряваме на публиката, да ѝ даваме отдих ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР