Спектакълът Травиата с изключителната маестра е на 16 октомври от

...
Спектакълът Травиата с изключителната маестра е на 16 октомври от
Коментари Харесай

Маестра Сара Бисли Шнайдер дирижира Травиата



Спектакълът Травиата с изключителната маестра е на 16 октомври от 19 часа в бургаската опера. Тя споделя, че е била за първи път в страната ни преди пет години и оттогава има желанието да я посети още веднъж. И нейният сътрудник й обезпечава този ангажимент, тази професионална опция, да дирижира Травиата.

Творбата изисква доста деликатно отношение и аз я „ уча “ от доста време като влагам и целият си диригентски опит, добит в Нова Зеландия и Европа, отбелязва маестра Бисли, която показва и удовлетворението си от работата със солистите и оркестъра на държавната опера в Бургас.

Травиата е доста надълбоко произведение. При всяко прикосновение с него откривам нови и нови смисли..Наистина велика музика, която ни повежда към историята за красивата куртизанка Виолета Валери, за нейната обич, за мястото й в парижкото общество през 19-ти век и за трагичната гибел.

Операта е в три дейности и бащата на Алфредо, моли куртизанката да остави сина й, да направи огромна жертва, тъй като не е призната от обществото. Казва й че връзката и с Алфредо ще унищожи бъдещето му, както и това на сестра му. Това е началото на краха за Виолета, която в отговор споделя, че поради болест й й остава още малко време. Моли го да й даде няколко седмици, още време да бъде със сина му, тъй като го обича. На банкет у Флора тя се сблъсква с Алфредо, той пък провокира барона, с който тя е пристигнала. В края на второ деяние Хорът на ромите и испанските матадори, които са част от приема оцветява сцената. Алфредо, откакто е ранил барона в двубой, е избягал в чужбина.

Болестта приковава Виолета към леглото. Тя получава писмо от бащата, в което се споделя, че той е разкрил на Алфредо жертвата, която тя е направила за него и сестра му. Обещава, че ще дойдат да я видят незабавно щом се върнат от чужбина (където). Виолета препрочита писмото. Случват се необикновени неща. Тя усеща, че цялата болежка си е отишла, някаква лекост. Тя си отива от този свят в ръцете на Алфредо, щастлива и освободена.

Зад огромното изкуство се крият доста неща, не толкоз и освен на нещо да те научи, само че и да накара над доста други неща да се замислиш, да ги почувстваш или да си ги представиш, добави Сара Бисли Шнайдер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР