Спектакълът Раната Филоктет (Post-truth Лемнос) на Театрална работилница Сфумато, с

Спектакълът Раната Филоктет (Post-truth Лемнос) на Театрална работилница Сфумато, с ...

Сфумато представя България на фестивал в Рим.


Спектакълът "Раната Филоктет (Post-truth Лемнос)" на Театрална работилница "Сфумато", с режисьор Борис Кръстев, ще бъде представен на 16 юни на шестото издание на фестивала "Dominio Pubblico - Градът за под 25" в Рим, научи ДУМА от Рада Баларева. Създаден през 2014 г. по идея на фестивал "Киловат", театър студио "Арго" и "Театро дел`Оролоджио", от 2015 г. негов домакин и основен партньор става Националният театър на Рим "Театро ди Рома". 

Фестивалът има за цел да бъде най-значимото италианско събитие, фокусирано върху творчеството на младите - под 25 години, в областта на театъра, танца, музиката, визуалните изкуства и късометражните филми. От друга страна, той е иновативен проект за популяризиране и обучение на публиката в дисциплините на живия спектакъл благодарение на своя оригинален формат.

"Театро Индия", който е една от основните сцени на "Театро ди Рома", е домакин от 10 до 16 юни на фестивала. В продължение на шест дни всички пространства на бившия индустриален комплекс са завладени от над 100 млади артисти от цяла Италия, както и 3 чуждестранни спектакъла от Великобритания, Литва и България, избрани от художественото ръководство на фестивала. Афишът включва повече от 50 спектакли, изложби, прожекции, специални събития, семинари и концерти.

Участието на "Раната Филоктет" на ТР "Сфумато" се осъществява със съдействието и финансовата подкрепа на НФ "Култура" и Българския културен институт в Рим.

Източник: duma.bg