Спектакълът Раната Филоктет (Post-truth Лемнос) на Театрална работилница Сфумато, с

...
Спектакълът Раната Филоктет (Post-truth Лемнос) на Театрална работилница Сфумато, с
Коментари Харесай

Сфумато представя България на фестивал в Рим

Спектакълът " Раната Филоктет (Post-truth Лемнос) " на Театрална работилница " Сфумато ", с режисьор Борис Кръстев, ще бъде показан на 16 юни на шестото издание на фестивала " Dominio Pubblico - Градът за под 25 " в Рим, научи ДУМА от Рада Баларева. Създаден през 2014 година по концепция на фестивал " Киловат ", спектакъл студио " Арго " и " Театро дел`Оролоджио ", от 2015 година негов хазаин и главен сътрудник става Националният спектакъл на Рим " Театро ди Рома ".

Фестивалът има за цел да бъде най-значимото италианско събитие, фокусирано върху творчеството на младите - под 25 години, в региона на театъра, танца, музиката, образните изкуства и късометражните филми. От друга страна, той е новаторски план за разпространение и образование на публиката в дисциплините на живия театър с помощта на своя автентичен формат.

" Театро Индия ", който е една от главните подиуми на " Театро ди Рома ", е хазаин от 10 до 16 юни на фестивала. В продължение на шест дни всички пространства на някогашния промишлен комплекс са завладени от над 100 млади актьори от цяла Италия, както и 3 задгранични спектакъла от Англия, Литва и България, определени от художественото управление на фестивала. Афишът включва повече от 50 спектакли, изложения, прожекции, специфични събития, семинари и концерти.

Участието на " Раната Филоктет " на ТР " Сфумато " се реализира със съдействието и финансовата поддръжка на НФ " Култура " и Българския културен институт в Рим.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР