Спектакълът Междинна зона е премиерното заглавие в репертоара на Театрална

...
Спектакълът Междинна зона е премиерното заглавие в репертоара на Театрална
Коментари Харесай

Нова българска пиеса започва сценичния си живот в "Сфумато"

Спектакълът " Междинна зона " е премиерното заглавие в репертоара на Театрална работилница " Сфумато ". Представлението е основано по напълно нова пиеса на Теодора Георгиева, която е измежду най-новите имена в актуалната българска драматургия. Постановката е на младия режисьор Любомир Колаксъзов, сценографията и костюмите са дело на Елена Цонкова, композитор - Христо Намлиев, хореограф е Ивет Лазарова - Торосян.

" Междинна зона " преглежда индивида, колебаещ се сред срама и гордостта, страха и смелостта, подозрението и решителността, безсмислието и смисъла, разрушението и съзиданието, принизяването и възвисяването, живота и гибелта. Срамът на индивида от самия себе си. Срамът като коректив за премерване на човешкото. Срамът като подбудител за осъзнаване на отговорността, която имаме пред себе си, пред другите, пред света. Страхът от необратимостта на изборите, които вършим. Страхът да бъдем свободни.

В спектакъла вземат участие актьорите Славена Зайкова, Илиян Нонов и Елена Дечева.

Представлението е част от програмата на " Сфумато " за театрални хрумвания върху тематиката " Срамувам се, значи съм " и за основаването му екипът е спечелил финансиране след утвърждение от комисия, водена от проф. Иван Добчев и проф. Маргарита Младенова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР