Спектакълът е част от афиша на Опера в Летния театър

...
Спектакълът е част от афиша на Опера в Летния театър
Коментари Харесай

Александрина Пендачанска ще бъде Тоска във Варна

Спектакълът е част от афиша на Опера в Летния спектакъл 2019, ММФ „ Варненско лято “.

Веднага след поредност от участия като Тоска в Италия, Пендачанска ще показа и във Варна тази бравурна и относително нова роля в нейния репертоар.

„ Тоска е една от функциите, поради които станах певица – споделя Александрина. – Но не желаех да прибързвам, трябваше да съм сигурна, че е пристигнал моментът, че не пожертвам с тази роля. Съвършеното осъществяване на Тоска е това на Мария Калас. Не се е родила певица, която „ да я надскочи “. Няма различен модел, в случай че някой ви каже нещо друго, просто ще излъже. Това е и най-голямата компликация – да пресъздадеш нещо, което хем да не опонира на този блян, хем да не бъде реплика. Такъв беше и моят метод. Най-трудната задача беше „ да я вградя “ в себе си по подобен метод, че тя да бъде моя “, споделя звездното сопрано.

В ролята на Каварадоси ще приветстваме превъзходния тенор Камен Чанев - също един от плеядата международни български оперни гласове. Участват още: Пламен Димитров, Евгений Станимиров, Гео Чобанов, Благовеста Статева и други

Диригент е Михаел Балке - основен гост-диригент на Театъра и Симфоничния оркестър в Санкт Гален, Швейцария.

Спектакълът ще се играе на сцената на Летния спектакъл във Варна на 18 юли от 21 часа.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР