>Спектакъла ще дирижира добре познатият ни Маестро Деян Савич, директор

...
>Спектакъла ще дирижира добре познатият ни Маестро Деян Савич, директор
Коментари Харесай

Гледаме Тоска в Летния театър в събота

>
Спектакъла ще дирижира добре познатият ни Маестро Деян Савич, шеф на " Народно позорище “ в Белград, националния спектакъл за опера и балет на Сърбия, с който ТМПЦ – Държавна опера Варна поддържа партньорски взаимоотношения. В режисьорският прочит на Кузман Попов,  утвърдил " Тоска “ като едно от най-търсените заглавия в репертоара на Варненската опера, в основните функции ще посрещнем сръбските посетители - оперната прима Драгана Радакович – Тоска, която в миналогодишната Опера в Летния спектакъл ни сервира една брилянтна Аида и Вук Зекич  – Барон Скарпия.

В ролята на Марио Каварадоси ще гостува за пръв път в родния си град Милен Божков. След завършването на вокалния факултет в НМА “Проф. Панчо Владигеров ", варненецът специализира в Университета за музика и изкуства в Грац при проф. Йоана Боровска и при международната оперна прима Красимира Стоянова, негов незаместим наставник. В интервала 2007-2009  работи на непрекъснат контракт в оперния спектакъл в Марибор, след което е назначен в Landestheater Кобург, също на непрекъснат контракт. Паралелно с това има концертни изяви в Япония, Австрия, Германия, Словения, Хърватия, Латвия и др. 

В ролята на Барон Скарпия ще приветстваме в една от коронните му функции сръбския баритон Вук Зекич. Той приключва с отличие Факултета за музикални изкуства в Белград и наред с многото оценки, получава и специфичната премия в интернационалния конкурс за оперни артисти в Citta` di Alcamo, Италия 2008, с журори Richard Bonynge, Joan Sutherland, Lella Cuberli. От 2010 година е солист на Националния спектакъл за опера и балет в Белград, където извършва функциите на Граф Алмавива в " Сватбата на Фигаро “, Панталоне в " Любовта на трите портокала “, Жермон в " Травиата, Ескамилио и Моралес в " Кармен “, Доктор Фалке в " Прилепът “, Амонасро в " Аида “, Ецио в " Атила “, Яго в " Отело “, Джани Скики в " Джани Скики “, Барон Скарпия в " Тоска “ и други

На Драгана Радакович, Милен Божков и Вук Зекич ще партнират солистите на Държавна опера Варна Евгений Станимиров, Гео Чобанов, Христо Ганевски, Димитър Ряхов, Петър Петров, Благовеста Статева.          

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР