Спектакъла Мечо Пух“ на Малък куклен театър Слон“ гостува на

...
Спектакъла Мечо Пух“ на Малък куклен театър Слон“ гостува на
Коментари Харесай

Вълнуваща и необичайна седмица в Куклен театър Русе

Спектакъла „ Мечо Пух “ на Малък куклен спектакъл „ Слон “ гостува на 21-ви юни, сряда в 18:00 часа, с помощта на Национален фонд „ Култура “. Веселата и жизнерадостна история за Мечо Пух и неговите другари е обичана на всеки по света. Приключенията на Мечо Пух, Прасчо, Заека, Кенга и Ийори ще ви отведат в света на другарството. Представлението е наситено с доста музика, основана от композитора Хайгашод Агасян, изпълнявана онлайн на пиано. Спектакълът е неведнъж отличаван на интернационалните фестивали и е притежател на оценки за повсеместен театър, за мъжка и женска роля, за показване на непознат език, както и награди от няколко интернационалните детски журита. Сценична акомодация е на актрисата и режисьор Роза Николова, а сценографията и куклите са на доцент доктор Мирослав Цветанов, който е и притежател на годишната премия на Съюза на артистите в България за функциите си в спектакъла.

Точно на идващия ден – 22 юни, Куклен спектакъл Русе ще показа две събития в една вечер, които ще зарадват всички фенове на театъра. Първото от тях е просветителният театър за персоналната хигиена „ Приказка за Боби и тайфа микроби “, който е измежду най-обичаните заглавия в репертоара на театъра. Започвайки в 18:00 часа, представлението ще опише увлекателна и поучителна история на дребния Боян, който лъже майка си, че си мие усърдно ръцете. А малко по-късно, от 19:30 часа в същата вечер, ученическата театрална група „ Камила тийн “ ще изиграе спектакъла „ Плешивата певица “ от Йожен Йонеско. Младите гении, ръководени от Илия Деведжиев, ще предложат на публиката смела композиция от комизъм, парадокс и задълбочени размишления.

Въпреки че неделята е най-популярното време за посещаване на Куклен спектакъл Русе, този път театралният екип ще бъде на вълнуващо турне в Хасково. Театърът ще вземе присъединяване във фестивала „ Театър, обичам те! “, като ще обезпечи напълно младежката и детска стратегия с три изключителни заглавия от репертоара си – „ Котаракът в чизми “, „ Вълкът и седемте козлета “ и носителят на премия Икар „ Пинокио “. Това е освен огромна чест, само че и самопризнание за професионализма на креативния екип и качеството на продукциите на театъра.

Билети за всички събития в театъра можете да закупите от касата на Куклен спектакъл Русе, както и онлайн през интернет страницата на културния институт www.puppetruse.com.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР