Спектакъл по текст на класика на българската литература Димитър Димов

...
Спектакъл по текст на класика на българската литература Димитър Димов
Коментари Харесай

Спектакъл по Димитър Димов е първата премиера на Народния театър за 2018 г.


Спектакъл по текст на класика на българската литература Димитър Димов ще бъде първата премиера на Народния спектакъл „ Иван Вазов ” за новата 2018 година Репетициите за представлението „ Виновният ” с режисьор Юрий Дачев започнаха през вчерашния ден, а премиерата ще бъде на 13 януари следващата година, оповестиха от Народния спектакъл.

Драматургичната версия и театралната редакция са дело на Юрий Дачев, а в спектакъла вземат участие Стоян Пепеланов, Илиана Коджабашева/Ева Данаилова, Христо Чешмеджиев, Виктория Колева, Павел Иванов и Емануела Шкодрева.

Сценографията и костюмите са на Радина Близнакова, а музиката – на Асен Аврамов.

„ Виновният ” е пиеса за доверието и лъжите в човешките връзки, за пластовете на предишното, които крие всеки от нас, за това, какъв брой двойнствени можем да бъдем и към себе си, и към останалите... И когато балонът от заблуди се спука, кой е виновният? ”, споделя Дачев за спектакъла.

Текстът на Димитър Димов е писан през 1959 година, само че тематиките в него са настоящи и в този момент – и през днешния ден има неща, за които се приказва под сурдинка, и през днешния ден сме изправени непрекъснато пред избори, от които зависи пътят ни, и през днешния ден неказаното е също толкоз значимо, колкото и казаното...

Спектакълът ще предложения феновете на едно пътешестване и към себе си с очарованието на тогавашния елит на остаряла София, с мирис на обич и превзетост, с истината, че всички сме склонни да споделяме на другите само това, което не можем да скрием... /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР