Спектакъл-игра, в който зрителят се пренася във виртуалната реалност и

...
Спектакъл-игра, в който зрителят се пренася във виртуалната реалност и
Коментари Харесай

Спектакъл във виртуална реалност гостува на Фестивала за свободен театър

Спектакъл-игра, в който фенът се придвижва във виртуалната действителност и самичък избира какво ще се случи ще гостува на Фестивала за свободен спектакъл в София от 11 до 17 ноември. Британският WHIST има 76 разнообразни сюжета взависимост от избора на фена и е и нещо като психически тест - най-после участниците ще получат разбор на избора си от експерт от Музея на Фройд в Лондон.

Спектакълът е въодушевен от концепциите на Фройд. С помощта на очила за виртуална действителност и в специфична среда публиката ще попадне в свят, където технологиите, физическият спектакъл и звуковите резултати се пресичат. Преживяването е дълго един час, а феновете са свободни да обследват новия свят както пожелаят - задачата е да освободят инстинктите, страховете и фантазиите си.

 Спектакъл във виртуална действителност гостува на Фестивала за свободен спектакъл
© АСТ

Само 200 индивида ще могат да преживеят едночасовото зрелище, което в София ще се играе на 16 и 17 ноември в Галерия 2.0 (ул. Шести септември 26). Всеки от тях ще попадне в този свят самостоятелно. Билетът коства 15 лева в предварителна продажба и 20 лева на място и може да бъде закупен от Epay Go.

Тазгодишното издание на фестивала за самостоятелен спектакъл ACT се организира от 11 до 17 ноември под мотото " Временна действителност ". В програмата влизат осем български и четири задгранични постановки от Франция, Израел, Германия и Англия. По традиция фестивалът ще предложи и богата паралелна стратегия със срещи, работилници, наставнически стратегии и събития.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР