спехите никога не идват случайно. Те са резултат от целите,

...
спехите никога не идват случайно. Те са резултат от целите,
Коментари Харесай

Фитнес моделът, който пребори булимията

спехите в никакъв случай не идват инцидентно. Те са резултат от задачите, които си слагаме, страховете, които преодоляваме и трудът, който поставяме. Всеки собствен избор ние вършим сами. Често пъти обаче не всичко се случва по проект.

Днес ще ви споделим историята на една невероятна жена, спечелила най-тежката борба в този живот - битката със себе си!

31-годишната Анита Маркова e майка на четиригодишно момченце и създател на плана "FIT MAMA " – Проект за здравословен и уравновесен метод на живот.
 Анита Маркова
Тя е професионален фитнес модел, професионален интернационален играч в Световната федерация за фитнес и хубост "WBFF – World, Beauty, Fitness and Fashion " . През 2018г се класира на първо място в Италия на интернационално състезание и става европейска шампионка. А през 2019 година показва България на Световното състезание за фитнес и хубост на Бахамските Острови, определена измежду 40 девойки от разнообразни страни. Там получава и своята лента за WBFF PRO BIKINI DIVA и публично става част от фамилията на федерацията.
 д
Но дано се върнем малко по-назад във времето...

Животът на Анита не постоянно е бил розов. Имала е тежко детство. Връщайки лентата обратно дефинира себе си като "много съобразително дете с огромни упоритости и малко религия в себе си ". По време на следването си в университет развива булимия. И ѝ лишава цели две години, с цел да се оправи с заболяването. Сама!

Вижте какво описа тя пред Василена Василева в изявление за Vesti.bg

Хранителните разстройства стават все по-често срещан проблем измежду огромна част от обществото. И за жалост най-разпространени са измежду младите девойки. Разкажи ни малко повече за това по какъв начин се прояви булимията при теб. Кога осъзна, че казусът е налице и по какъв начин съумя да се оправиш с него?

Първо ти благодаря за поканата и потребните въпроси. Темата е доста дълга, единствено ще загатна...

При мен булимията пристигна незабелязано. Всичко стартира с хранителни непоносимости, които не ми позволяваха да употребявам доста разнообразни типове хранителни групи. Всеки доктор имаше своето мнение и то опонираше с мнението на останалите.
Това ме объркваше и започнах опити със себе си до момента в който не открих точната формула.

НО! В един миг от толкоз доста ограничения и попадане в нездравословна среда, душeвността ми не устоя. Махнах с ръка на режимите и започнах да хапвам неща, които не бях вкусвала с години. Започна да ми харесва, в това време пазех форма и упражнявах доста. Всички към мен живееха нездравословно и това ме поглъщаше. Борбата сред същността ми и заобикалящия ме свят беше изгубена. В един миг към този момент не можех да спра.
 Анита Маркова
Какво би посъветвала хората, които се намират в сходна обстановка?

Моля ви, не крийте положението си от околните. Аз се борих две години. Не минавайте по този път. Ако срещнете недоумение от близките, потърсете помощта на дипломиран експерт в психотерапията.

Ти работиш с хора, водили дългогодишни и несполучливи борби с килограмите. Кое е първото нещо, което те би трябвало да осъзнаят и по какъв начин успяваш да ги мотивираш?

Първото, което им напомням, е любовта към себе си и отношението към телата ни с почитание. Желанието да се освободим от непотребните килограми, е предпочитание на душата ни да живее по леко. Мотивацията идва с постигането на резултатите, т.е. напредъка и персоналната поддръжка на треньора. Мониторингът, ежеседмичната връзка и корекции в програмата, са значима част от дълготрайните резултати и щастието в очите на клиента.

А какво държи стимулирана теб?

Големите цели са ключа към дълготрайната мотивация. Една такава е да бъдеш най-хубавата своя версия.
 Анита Маркова
Казват, че навиците са главното, което ни води по пътя към триумфа. Всички обаче сме склонни в избрани моменти да се отдадем на изкушението. Ти по какъв начин успяваш да му устоиш?

Като му се отдам. Всички сме хора и имаме своите моменти, в които контролът ни убягва. Важното тук е да имаме цели и да се придържаме към тях. В тези моменти идва на помощ дисциплината и умеенето да споделяме "не " даже на себе си.

Кога разбра, че точно фитнесът е твоята пристрастеност? И по какъв начин се роди концепцията за плана "FIT MAMA "?

Тренирам от 8-и клас с спирания. Когато родих обаче моят наследник, си сложих за цел да видя капацитета на тялото си, желаех да извървя пътя и да видя до къде мога да стигна.

“Фит Мама “ се роди в мига, в който взех решение да бъда тласък и да покажа посредством персонален образец, че една майка може да бъде добре проведена, с цел да е играч, майка, и брачна половинка.

Занимаваш ли се с различен тип спорт с изключение на фитнес?

Пред няколко месеца ми откриха дълготраен проблем с гръбнака и това ме принуди да понижа тежките тренировки. Включих йога, само че несъмнено имам много път да извървя в тази просвета.

Не от дълго време излезе и дебютната ти книга "Богинята в теб ". Какво е посланието, което отправяш на хората?

Толкова доста обич вложих в тази книга и имам вяра, че всеки един, който се допре до нея ще я усети. Най-важното, което желая да кажа на дамите, които ще я прочетат, е да се стремят към напредък. Да обръщат повече внимание на храната, с която се хранят, водата, която пият, придвижването в всекидневието им. Да обръщат особено внимание на духовното си здраве и развиване.
 Анита Маркова
Отделила съм огромна част от книгата и на дишането ни, менталното здраве, както и развиването на качествата, които са ни нужни по пътя към сбъдването на фантазиите ни. Изпълнена с голям брой вдъхновяващи и мотивиращи цитати, считам, че би била едно настолно четиво за доста дами.

Освен че си извънредно красива и надарена, с съвършена фигура, ти притежаваш и голямо сърце. Научихме, че неотдавна си направила една благородна идея. Разкажи ни малко повече за това, което те накара да дариш косата си за онкоболни
 Анита Маркова
Благодаря ти! Просто детска фантазия, която се трансформира в една прелестна самодейност да подтиквам повече девойки да се замислят за това, че можем да създадем положително по доста способи. Вече десетки девойки ми писаха с желанието да дарят коса и виждам по какъв начин, когато сме повече можем да сътворим чудеса. Нужни са единствено 25 см, с цел да може да се създаде една перука и когато се съберат 4-5 коси чудото за някоя жена или дете е сътворено. Вярвам, че вълшебствата занапред предстоят.

Какво обръщение ще отправиш към читателите на Vesti.bg?

Бъдете здрави, следвайте поривите на душата си и бъдете образеца, който желаете да виждате в света, и в хората към себе си. Поставяйте си огромни цели и самоуверено летете към тях. Животът е прелестен, дайте му най-хубавото, на което сте способни!
 Анита Маркова
По тематиката

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР