Speed-Dating, или бързите срещи на самотни хора, които търсят своя

...
Speed-Dating, или бързите срещи на самотни хора, които търсят своя
Коментари Харесай

Търсите партньор? Голямото предлагане затруднява избора

Speed-Dating, или бързите срещи на самотни хора, които търсят своя сътрудник в живота, са най-краткият път към щастието, считат мнозина. Не обаче и когато броят на евентуалните сътрудници е прекомерно огромен, настояват английски учени, написа obekti.bg.

Те проучили резултатите от 84 срещи за бързо запознанство. В тях всеки мъж и жена беседват 3 минути, след това идва следващият/следващата. 48 часа по-късно участниците споделили с кого имат предпочитание да се видят още веднъж, оповестява ДПА.

Алисън Лентън от университета на Единбург и Марко Франсескони от университета на Есекс анализирали по кое време търсенето на сътрудник при Speed-Dating е било сполучливо. Изводът им е неочакван: Колкото по-голям брой и по-различни са евентуалните сътрудници, толкоз по-малки са възможностите за избор на верния човек.

Когато трябвало да избират сред доста и напълно разнообразни хора, участниците в срещите се обърквали и се оказвали пред прекомерно огромно предизвикателство. Някои от тяхсе чувствали толкоз комплицирани, че отказвали да вземат решение и не желаели да се срещнат с никого от групата на Speed-Dating-а.

Когато възможните сътрудници се разграничават доста по възраст, растеж, тегло, специалност и вяра, това извънредно затруднява избора. Ако са и прекомерно доста, човек съвсем блокира, настояват английските учени.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР