Спедсъдът промени мярката на Елена Динева от постоянен арест на

...
Спедсъдът промени мярката на Елена Динева от постоянен арест на
Коментари Харесай

750 000 лева за свободата на жената до Божков, но тя не може да ги събере

Спедсъдът промени мярката на Елена Динева от непрекъснат арест на парична гаранция. 750 000 лева е парична гаранция, която дефинира съдът. Според съда срокът за задържане е несъразмерен. Съдът одобри, че е налице обосновано съмнение за осъществените от Динева закононарушения, в които тя е упрекната, само че счита, че в случай че бъде удължено още задържането й под стража, това би било голословна принуда по отношение на нея.

Динева е в ареста от 7 месеца с обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група.

Прокуратурата ще стачкува, тъй като упорства Динева да остане в ареста, а пък юристите на Динева ще апелират това определение, тъй като тя не може да си разреши толкоз висока гаранция. Адвокат Людмил Рангелов сподели, че Елена Динева е със запорирани сметки и имущество и няма от къде да вземе толкоз пари за гаранцията, само че не уточни каква гаранция би могла да си разреши тя.

Според юристите, Елена Динева е арестувана просто тъй като е брачна половинка на Васил Божков. Според обвиняването обаче - тъй като тя дружно с Божков и 9 други участници в проведена незаконна група е правила редица закононарушения - противозаконна търговия с културни полезности, укриване на налози, финансови закононарушения и други сходни. Освен това прокуратурата твърди, че Динева е била наясно с осъществяваната от групата разнородна незаконна активност и доста очевидци по делото декларират, че тя е била " дясна ръка " на предприемача в заточение.

Решението ще бъде обжалвано и крайното определение ще бъде на Апелативния профилиран углавен съд след седмица. Ако Елена Динева не си заплати гаранцията, няма да може да излезе от ареста.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР