Спечелилият награда Гоя за най-добър ибероамерикански филм – Героични каръци

...
Спечелилият награда Гоя за най-добър ибероамерикански филм – Героични каръци
Коментари Харесай

Гледаме аржентински хит на Лятна Киномания

Спечелилият премия „ Гоя ” за най-хубав ибероамерикански филм – „ Героични каръци ” ще има своята премиера по време на Лятната Киномания. Във кино лентата взе участие най-голямата звезда на аржентинското кино – Рикардо Дарин, прочут на публиката от „ Всички знаят ”. Филмът към този момент беше определен в конкурсната стратегия на огромните кино фестивали в Торонто и Сан Себастиан, а на 9 август от 20:00 часа ще зарадва българските киномани на Платформа А6.

„ Героични каръци ” е майсторска комедия, показваща до каква степен могат да стигнат елементарните хора, подведени от институциите.

„ Ако ме попитат кои са „ каръците “ в Аржентина, бих споделил, че това са всички, като се изключи дузина хора, които държат юздите на властта. Самият филм споделя историята на група съседи, които вземат решение да работят, да „ заловен бика за рогата ”, тъй като са наясно, че никой няма да направи нищо за тях. “, споделя в изявление за Ройтерс режисьорът Себастиан Боренстайн.

Годината е 2001-а и Аржентина е на дъното на помитаща финансова рецесия. Фермин - тогавашна футболна звезда, чиято популярност от дълго време е отминала, в този момент има автосервиз в заспало провинциално градче. Надявайки се да измъкне както фамилията си, по този начин и общността от упадъка, Фермин се пробва да преустои няколко изоставени силоза за зърно в съвременни хранилища. Той убеждава другари да влагат в кооператива, само че самодейността му е унищожена от подкупен банков управител, злоупотребил с парите им. Появяват се клюки, че откраднатите пари се съхраняват в скришен трезор. Ощетените, предвождани от Фермин, вземат решение да провеждат грабеж, с цел да си върнат парите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР