Спечелилият конкурса на Столичната община за втори градски център арх.

...
Спечелилият конкурса на Столичната община за втори градски център арх.
Коментари Харесай

Окопаха се навсякъде: Мъжът на Захариева ще точи пари от пореден и кичозен ремонт на Централна гара!

Спечелилият състезанието на Столичната община за втори градски център арх. Ангел Захариев, чието прекомерно значимо преимущество е, че е брачен партньор на вицепремиера Екатерина Захариева и занаятчия на плановете с преобладаващо офшорно присъединяване на експрезидента Плевнелиев, когато беше строителен бизнесмен, изрече пред Българска национална телевизия концепциите си за организацията за промени към Централна гара.
Истинско благополучие е, че макар натиска на брачната половинка му и Плевнелиев, този човек не стана основен проектант на София.
Според него главната тематика в търсенията му е била от доминирано от коли, пространството да стане доминирано от пешеходци. Сега хората били принудително набутвани в мрачния и миришещ съгласно него подлез.
Архитектът очевидно от дълго време не е минавал през гарата, тъй като най-малко от 3 години общината ремонтира тъкмо този под земята метод. Идеята там е да бъде по-бърза и по-удобна връзката с метрото, а оттова с центъра и даже с аерогарата на пасажерите. Заради последното се вложиха и неколкостотин милиона лв. в гарите на подземната железница до летището. Тази връзка е нужна и за планувания на същото място огромен под земята паркинг, който стана вероятен отново, с помощта на градежа на метрото, с комерсиалната аркада и заведенията. Както е на всяка европейска огромна гара. Все едно дали в Париж, Амстердам, Москва, Цюрих, Берлин или Лондон, дали в Милано или Торино, това са транспортни хъбове. И са направени по този начин, че да вършат оптимално бързо съответните връзки сред другите способи на напредване с две основни цели – летището или летищата на съответния му града и неговия съвършен център.
Никъде няма пешеходни зони на такива места.
Старомодно декорираният съгласно плана на Захариев гаров площад в кичозен и просъветски фасон – нещо много друго от актуалните трендове, планува и градеж на здания със странни форми, каквито се правеха до края на 80-те години. Такъв екстериор може би би подхождал на стадион, само че гарата има свои утилитарни нужди. Сами се убеждавате на грозноватата картинка, на която необичайно за какво е връчена премията, написа "19 минути ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР