Спечелилите 1-во и 2-ро място филмови сценарии от конкурса за

...
Спечелилите 1-во и 2-ро място филмови сценарии от конкурса за
Коментари Харесай

Разширен формат на конкурса за сценарий Златната липа

Спечелилите 1-во и 2-ро място кино сюжети от състезанието за възпитаници, който се организира предходната година измежду възпитаниците на ГПЧЕ " Ромен Ролан " в границите на Фестивала за ново европейско кино " Златната липа " през 2017 година са оповестени в новия брой на сп. " Кино ".
Днес Магдалена Ралчева, създател и шеф на кинофестивала, подари на шефа на ГПЧЕ " Ромен Ролан " Теодора Николова и на авторките на наградените сюжети броеве от списанието. Сценарият на единадесетокласничката Нона Петкова (I-во място) се споделя " Змейова булка " и е обвързван с легенда от близкото село Змейово. " Никой " е заглавието на сюжета на Богомила Китанова (II-ро място).
" Всички изразихме предпочитание този конкурс да продължи, тъй като младите киносценаристи би трябвало да получат своя късмет, да бъдат окуражавани, да пишат и да повярват в личните си сили и гений ", сподели Магдалена Ралчева. В новия конкурс ще могат да вземат участие възпитаници от всички старозагорски учебни заведения.
За искащите да вземат участие още веднъж ще се провежда уъркшоп с присъединяване на изявени европейски кинотворци. Миналогодишният, воден от британския сценарист и режисьор Гарет Джоунс и сръбската писателка и сценарист на доста сполучливи ленти Владислава Войнович, провокира огромен интерес.
В състезанието на " Златна липа " 2017 участваха 22-ма с 16 сюжета. С разширението на формата уредниците се надяват да се включат повече младежи и да се родят повече и по-интересни сюжети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР