Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори, съобщи вицепремиерът

...
Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори, съобщи вицепремиерът
Коментари Харесай

Съдът отхвърлил жалбата на телекомите срещу заповедта на Нинова

" Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори ", заяви вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. Административният съд в София се е произнесъл по тяхна тъжба против заповедта на Министерството на стопанската система и промишлеността, издадена в края на предходната година, с която се не разрешава повишението на цените, а желанията им за това са нелоялна комерсиална процедура, добави министърът.

Нинова сподели, че претекстовете на жалбоподателя - " Теленор България ", са били, че индексирането на цените по договорите с потребителите не съставлява изключително значим публичен интерес. " Бихме желали да им кажем, че сега повишението на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-голям публичен интерес за нас и съдът е признал тези наши претекстове, произнесъл се е по този въпрос със следното определение: " Оставя без почитание жалбата на " Теленор България " за анулация напълно на предварителното осъществяване на заповедта на Министерството на стопанската система и промишлеността ", уточни министърът. И допълни, че това определение може да бъде обжалвано с частна тъжба пред Върховния административен съд в 7-дневен период.

Нинова прикани мобилните оператори да не усилват цените до момента в който текат делата против заповедта на министерството, тъй като сходно нарастване би било нелегално. Заповедта против повишаването на цените и нейното авансово осъществяване остават в действие. Министерството на стопанската система и промишлеността ще продължи тази политика до дъно, а отбраната на потребителите се трансформира в цел номер едно на ведомството и на държавното управление, посочи министърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР