Спечелихме една много малка междинна битка с гласуването в четвъртък,

...
Спечелихме една много малка междинна битка с гласуването в четвъртък,
Коментари Харесай

Петър Курумбашев: Трябва да направим коалиция от единомишленици за Пакета „Мобилност”

Спечелихме една доста дребна междинна борба с гласуването в четвъртък, като просто отложихме вземането на решение на равнище комисия. Но в случай че някой счита, че мачът за Пакета „ Мобилнпст ” е завършен, се лъже ”. Това съобщи Петър Курумбашев, член на Делецията на българските социалисти в Екологичен потенциал, в предаването „ Тази заран ” по bTV.
" Имаме една процедура непрестанно да отчитаме победи, без да са се случили или просто тъй като желаеме да се снимаме и покажем – само че в действителност направихме просто едно отсрочване на срещата ", сподели Курумбашев.

Той добави, че предложенията, направени взаимно от неговия офис и Постоянното посланичество на Република България в Брюксел, са били подкрепени от доста негови сътрудници от Централна и Източна Европа и съвсем всички български евродепутати – 15 гласа „ за " и 30 „ срещу ". „ Т.е. ние губим при тези гласувания с 2:1. Факт е, че не минаха и главните оферти. Факт е, че и най-неприятното за нас предложение, а точно - да се ползва Директивата за командироването на служащи от ден 1 - го спечелихме с 24 на 22 гласа при един въздържал се ", разясни Курумбашев.

„ Два пъти, по този начин да се каже, спасяваме дузпите - веднъж през месец юли в пленарна зала, повторно - в четвъртък в транспортната комисия. Но не може непрестанно да лежим на терена и да чакаме съдията да свири края на мача и да се поздравим с едно щастливо нула на нула. "

„ Трябва да създадем коалиция от страни единомишленици. Срещу нас стои една доста сериозна коалиция от държави- така наречен " Пътен алианс ", в който влизат страни като Германия и Франция, които са незаобиколим фактор в Европейски Съюз. Така, както го има този съюз, ние би трябвало да създадем същото и това е моят съвет към държавното управление. Не единствено да гледаме какво прави така наречен " Пътен алианс ", а просто да създадем наша коалиция. Съвсем умерено в основата на този съюз могат да бъдат Полша, Румъния и България, а в него да бъдат включени най-малко още 8-9 страни - като Финландия, Испания, Португалия, Ирландия, страните от Централна и Източна Европа.

Оттук нататък решението дали тази тематика влиза в пленарна зала на Европейския парламент е в ръцете на така наречен Председателски съвет (той включва ръководителя на Европейския парламент и ръководителите на политическите групи). Въпросният съвет ще заседава този четвъртък, само че не е ясно дали тази тематика ще бъде част от дневния му ред, или не. "

" Предстои да бъдат направени номинации за идните избори за Европейски парламент. В Българска социалистическа партия този развой стартира от 1.02. Надявам се да получа задоволителен брой номинации и по-късно ще взема моето решение ", разяснява Курумбашев.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР