Спечелихме. Благодаря на всички за подкрепата, написа в Тwitter профила

...
Спечелихме. Благодаря на всички за подкрепата, написа в Тwitter профила
Коментари Харесай

Алексей Навални и брат му Олег осъдиха Русия в Страсбург

" Спечелихме. Благодаря на всички за поддръжката ", написа в Тwitter профила си Навални

Още по тематиката
Най-сериозният съперник на Путин

Ако руснаците излязат всеобщо на улицата, там ще ги изкара не Алексей Навални или Дръжавният департамент на Съединени американски щати, а стопанската система
30 юни 2017
Антикорупционните митинги в Русия приключиха с всеобщи арести

Властите в Москва задържаха уредника и водач на опозицията Алексей Навални, както и няколкостотин жители
13 юни 2017
Има ли от какво да се тормози Путин

Избухналото неодобрение вдъхна живот на съветската съпротива. Но към този момент не заплашва президента
31 мар 2017 Руският опозиционер Алексей Навални и брат му Олег осъдиха Русия в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург (ЕСПЧ) за нарушавания на правата им на обективен развой и правда на наложеното им наказване по време на наказателното дело против тях, придобило известност като " Ив Роше ".

Делото в Страсбург е формирано по тъжба на двамата братя, че процесът против тях е бил случаен и неправдив, а наложените им присъди са резултат от непредвидимо пояснение и приложение на наказателния закон.

Европейски съд по правата на човека установи, че съветските съдилища необятно и непредвидимо са тълкували в тяхна щета държанието им като нарушаване на възбраната за комерсиална машинация според съветския Наказателен кодекс. Това пояснение също по този начин непредвидимо е довело до оповестяване на облагите от тяхната комерсиална активност за приходи от незаконна активност, чиято приложимост съставлява пране на пари. Съдът единомислещо приема, че решенията на националните съдилища са били случайни и явно неприемливи.

Това подкопава справедливостта на наказателното произвеждане по подобен базисен метод, че прави неприложими останалите процедурни гаранции за наказателно произвеждане.

Съдът единомислещо е приел, че съветската страна е нарушила правата на двамата по член 7 (забрана за налагане на наказване без закон) и член 6 алинея 1 (право на обективен процес) от Европейската спогодба за човешките права.

Европейски съд по правата на човека дефинира обезщетение от по 10 хиляди евро на всеки от братя Навални за нанесени неимуществени вреди, както и 45 хиляди евро на Алексей и близо 11 хиляди евро и в допълнение 460 хиляди рубли (около 13500 лева.) на Олег за разходи по делото.

Оплакването

Алексей Навални и брат му Олег, който е бизнесмен, са наказани за машинация и пране на пари на стойност 55 млн. рубли (приблизително 1.5 млн. лева.) На 30 декември 2014г. Алексей Навални получава условна присъда, а брат му Олег - на три години и половина в поправителна колония. Според обвиняването закононарушенията са осъществени в интервала 2008-2011 година по отношение на сдруженията Yves Rocher Vostok и Multidisciplinary Processing (MPK), които са били клиенти на държавната " Почта России ". По същото време Олег Навални е работил като управител в пощенската компания и се е възползвал от ситуацията си, с цел да убеди двете сдружения да употребяват услугите на компания, принадлежаща на семейство Навални Chief Subscription Agency (GPA).

Жалбата на братята Навални е заведена пред Европейския съд за правата на индивида на 5 януари 2015г.

Европейски съд по правата на човека възприема за основателно тяхното недоволство, че по отношение на тях съветските управляващи са нарушили възбраната по член 7 - че никой не може да бъде осъждан за деяние, което сега неговото осъществяване не е било квалифицирано като закононарушение по националното или интернационалното право, а всяко наказване би трябвало да бъде учредено извънредно на закона.

Пред РИА новости адвокатката на Навални, че ведната след влизането на решението на Европейски съд по правата на човека в действие, братята ще изискат анулация на присъдите по делото " Ив Роше " от съветския Върховен съд. По предписание решението на Съда в Страсбург влиза в действие три месеца след произнасянето му, в случай че не бъде обжалвано пред Голямата камара на съда. От съветското Министерство на правораздаването към този момент оповестиха единствено мнение, че по делото против братята Навални не е имало никакви процесуални нарушавания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР