Спечели Формула 3 2 години по-рано от МихаелМик Шумахер направи

...
Спечели Формула 3 2 години по-рано от МихаелМик Шумахер направи
Коментари Харесай

Мик Шумахер надмина великия си баща

Спечели Формула 3 2 години по-рано от Михаел
Мик Шумахер направи първата крачка по пътя, който измина великият му татко. Нещо повече, даже го надмина още на старта.

19-годишният наследник на седемкратния международен първенец във Формула 1 завоюва купата в европейската Формула 3. През 1990 година Михаел бе неосъществим в немската Формула 3, само че го реализира на 21. Година по-късно той направи дебюта си във Формула 1 с “Джордън ”.

Шумахер-младши си обезпечи огромната купа с второ място в предпоследното съревнование за сезона пред родна аудитория на пистата “Хокенхайм ”. Така задатъкът му пред главния съперник Дан Тиктум (Анг), който е от школата за млади водачи на “Ред Бул ”, не можеше да бъде стопен в оставащия един старт. Във финалното съревнование Шумахер още веднъж бе втори.

“Още ми е мъчно да допускам какво се е случило. Чувството е нереално. Благодаря на всички от тима, свършиха страхотна работа през сезона ”, показа Мик. Свидетели на триумфа станаха майка му Корина и сестра му Джина Мария.

С купата от европейската Формула 3 дребният Шумахер си обезпечи нужните точки за суперлиценз, който му разрешава да кара във Формула 1, което е главната му цел. Това обаче надали ще се случи още през идната година, тъй като свободните места в тимовете са малко. Най-вероятно Мик ще премине във Формула 2.

“Поздрави за Мик. Вниманието на всички още от началото бе ориентирано тъкмо към този юноша и той трябваше да кара под огромно напрежение. Не е елементарно, изключително когато сезонът не стартира по най-хубавия метод. След това обаче той бе извънредно безапелационен. Показа, че има нужното, с цел да е измежду най-хубавите, а един ден може да бъде един от най-великите в нашия спорт.

Много сме щастливи, че той реализира победа №500 за “Мерцедес ” във Формула 3 и че стана първенец с автомобил с наш мотор ”, разяснява шефът на “Мерцедес ” от Формула 1 Тото Волф. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР