Спазването на законовите критерии и прозрачността на цялата процедура по

...
Спазването на законовите критерии и прозрачността на цялата процедура по
Коментари Харесай

Радев с горещ коментар след поредната си среща покрай избора на нов главен прокурор

Спазването на законовите критерии и прозрачността на цялата процедура по избора ще бъде най-хубавото начало за мандата на идващия основен прокурор. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представляващия Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев, която се състоя на „ Дондуков “ 2, оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава посочи, че междуинституционалният разговор на ангажираните страни в процедурата демонстрира отговорно отношение към избора на идващия основен прокурор. „ Консултациите, които предизвиках, са в полза на обществото, което е с изострена сензитивност към справедливостта в правораздаването. Не бива да има и сянка за задкулисие в процедурата по избора, тъй като това ще рефлектира върху доверието към прокуратурата в идващите седем години “, съобщи Румен Радев.

Сред тематиките на срещата през днешния ден бяха ходът на правосъдната промяна, преструктурирането на правосъдната карта, инстанционният надзор върху правосъдните актове. Румен Радев и Боян Магдалинчев разискаха и осъществяването на част от рекомендациите на Европейската комисия и на Венецианската комисия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР