Спазването на прости правила осигурява по-дълъг животВредно за батерията е

...
Спазването на прости правила осигурява по-дълъг животВредно за батерията е
Коментари Харесай

Грешките, които износват батерията на смартфона

Спазването на елементарни правила обезпечава по-дълъг живот

Вредно за батерията е смарт телефонът да остане цяла нощ включен към електрическия контакт

Макар че имат години опит в използването на смарт телефони, доста консуматори към момента не знаят по какъв начин да зареждат вярно батерията на устройството, вследствие на което тя се износва прибързано.

Придържането към няколко експертни рекомендации, които се свеждат до съблюдаване на елементарни правила и отбягване на необятно публикувани неточности, обезпечава стремежи по-дълъг живот на батерията. Ето систематизирано кои са те:

• Мнозина консуматори считат, че след покупката на смарт телефон, би трябвало няколко пъти да разредят изцяло батерията до 0% и да я заредят до 100%, най-малко по 12 часа. Това обаче не е належащо, защото само ще навреди на батерията.

• Всъщност, литиево-йонните акумулатори не би трябвало да се разреждат изцяло. Най-правилно е батерията да се зарежда тогава, когато в нея са останали към 30%, и също така е целесъобразно да не се зарежда до 100%.

• Също по този начин е нездравословно смарт телефонът да остава цяла нощ включен към електрическия контакт. Това е една от най-често срещаните неточности при зареждане на смарт телефоните.

• Специално внимание заслужава и зарядното устройство. Неоригиналните и евтини зарядни скапват батерията по-бързо и даже в някои случаи може да провокират възпламеняване и пожар.

• Важно е също по този начин разположението на смарт телефона по време на зареждане. В частност, устройството не би трябвало да се оставя на слънце или покрай източник на топлота, както и тук-там с негативни температури.
още по тематиката
Спазването на тези елементарни правила ще обезпечи по-дълъг живот на батерията, респ. по-продължително потребление на смарт телефона, защото доста от актуалните устройства идват с така наречен „ несменяеми акумулатори “ (те могат въпреки всичко да се заменят, само че това е по-сложно и неизгодно).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР