Спазването на наложените тежки ограничителни противоепидемични мерки са единственият доказан

...
Спазването на наложените тежки ограничителни противоепидемични мерки са единственият доказан
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Пик на заразата може да очакваме в края на април

" Спазването на наложените тежки ограничаващи противоепидемични ограничения са единственият потвърден метод да се удължи интервала на пик на заразяването с ковид ", разяснява проф. Тодор Кантарджиев пред публицисти.

Според него този пик в страната може да се чака в края на април, а не както се смяташе до момента - към Великден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във връзка с новата заповед на министъра на опазването на здравето за анулация на някои ограничаващи ограничения, свързани с активността на кооперативните и фермерски пазари, проф. Кантарджиев разяснява, че заповедта не разхлабва наложените противоепидемични ограничения, въведени с изключителното състояние.

" Ако бъдат спазвани всички посочени в заповедта ограничения при възобновяване на работата на пазарите, няма от какво да се опасяваме ", сподели проф. Кантарджиев. Той означи, че някои действия /селскостопански/ не търпят отсрочване, в случай че желаеме да сложим нещо на трапезата си след изключителното състояние. 

Днес проф. Тодор Кантарджиев посети, дружно с кмета на Враца Калин Каменов, централния общински пазар в града. Местните управляващи приготвят от през днешния ден пазара, с цел да възвърне той активността си в идващите дни, откакто бе затворен при започване на оповестеното изключително състояние в страната.

След възобновяване на работата му, на откритите търговски площи ще се продават разсад и различен посадъчен материал, както и пресни сезонни зеленчуци като салати и свеж зелен лук, лично произвеждане на фермери. 

Проф. Кантарджиев сподели, че е удовлетворен от спазването на ограниченията за сигурност във Враца. Той препоръча при отварянето на пазара да се обърне внимание на еднопосочното придвижване на купувачите, спазването на отдалеченост и спомагателните ограничения за стерилизация и избягването на вторично заразяване на продукцията. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР