Спазването на европейските ценности трябва да се следи така, както

...
Спазването на европейските ценности трябва да се следи така, както
Коментари Харесай

Френски министър: Спазването на ценностите на ЕС също може да е обект на мониторинг

Спазването на европейските полезности би трябвало да се следи по този начин, както се следи и спазването на икономическите задължения, поети от държавите-членки на Европейски Съюз. Това сподели френският министър по европейските въпроси Натали Лоазо пред публицисти през днешния ден в София.

" Как обмислям аз персонално – мисля си, че по този начин както има Европейски учебен срок, който дава опция да се ревизира дали се съблюдават икономическите критерии и други поети задължения от страните в региона на стопанската система, по този начин би трябвало да помислим и за механизъм, който да даде опция да се ревизира дали се съблюдават полезностите, с които се е заела страната при присъединението си към Европейския съюз ", изясни тя. Сред въпросните полезности тя уточни свободата на медиите и словото, както и правовата страна.

Министърът разяснява още, че Париж е " за " разширение на съюза и в посока на Западните Балкани, само че в една " преоснована Европа " и подсети за предлагането на президента Еманюел Макрон през 2018 година да се провеждат необятни допитвания до гражданското общество за това в каква посока би трябвало да се промени съюза. България към този момент се е заела с провеждането на тази самодейност - нещо, което би трябвало да се случи сред април и октомври.

Брюксел и Полша

По отношение на спора сред Европейската комисия и Полша, Лоазо уточни, че Варшава ще има право да отбрани осъществените промени на правосъдната система. Според Брюксел те подкопават независимостта ѝ и поради това комисията заплаши Варшава е невиждана процедура, която може да ѝ коства правото на глас в Съвета на Европейския съюз.

" Ако ние не спазим тази процедура и не пристъпим надлежно към наказания, тогава би се стигнало към риск от болест, заразно държание на Полша и за други страни-членки на Европейски Съюз. ", сподели министърът.

Турция

Преговорите за влизането на Турция в Европейски Съюз са стигнали до средата - това сподели Лоазо по време на първата взаимна конференция от поредицата " Европа, която пази ". По думите ѝ Анкара е стратегически сътрудник в региона на миграцията, тероризма и районните рецесии, само че е направила своя политически избор.

" Ние почитаме избора на Турция, само че почитание към нашите сътрудници е да ѝ кажем до каква степен сме стигнали в логиката, обвързвана с договарянията по разширението – т.е., до средата ", съобщи Лоазо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР