Спазването на диета и лишаването на организма от основни хранителни

...
Спазването на диета и лишаването на организма от основни хранителни
Коментари Харесай

Диетите вредят на здравето и психиката

Спазването на диета и лишаването на организма от съществени хранителни субстанции могат да навредят на здравето и душeвността, заяви Лайф.

Американски диетолози и експерти по здравословно хранене считат, че строго дозираният банкет на храна лишава организма от множеството хранителни субстанции и в края на краищата поврежда физическото и психологичното му положение. Анализът на десетки проучвания, свързани със съблюдаване на строги диети, сподели, че с изключение на понижения показател на телесна маса, са налице също странични резултати, като нарушен продан на веществата.

При това водещите американски диетолози мислят, че следенето на равнището на задоволеност, що се отнася до приема на нормални хранителни артикули, и огромната физическа интензивност разрешават по-бързо да се реализира идеална физическа форма без строги диети, при които потреблението на някои храни е неразрешена. По мнението на експертите, "вслушването " в личния организъм, потреблението на тлъсто или солено, без да се преяжда или да се злоупотребява с някои артикули, е по-важно от визитите на лекарски кабинети, когато се опитваме да отслабнем допустимо най-бързо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР