Спазване на финансовия лимит по Националната програма за енергийна ефективност

...
Спазване на финансовия лимит по Националната програма за енергийна ефективност
Коментари Харесай

Гарантира ли се изпълнението на програмата за саниране в рамките на одобрения бюджет?

Спазване на финансовия предел по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания /НПЕЕМЖС/ и осъществяването ѝ в границите на утвърждения бюджет подсигуряват оповестените за публично разискване промени в Постановление №18 на Министерски съвет от 2015 година за приемането ѝ, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/.

В плана за изменение и допълнение на Постановлението е заложено по програмата да не бъдат поемани нови финансови задължения и да не се подписват контракти за публични поръчки с нови външни реализатори, определени по Закона за публичните поръчки. Предвижда се още да има краен период, в който ще могат да бъдат сключвани анекси към договорите за целево финансиране .

Изключение ще се прави за постройките без подписан контракт с реализатори , само че с доказан финансов запас от Министерството на районното развиване и благоустройството. За тях обаче се планува период за неговото подписване. Подписаните към този момент договори с реализатори, по които не са осъществени дейностите, няма да бъдат наранени от измененията и ще се извършват според изискванията на НПЕЕМЖС.

Проектът за изменение и допълнение на Постановление №18 на Министерски съвет от 2015 година за приемане на Национална стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания , за изискванията и реда за даване на безплатна финансова помощ по програмата и за установяване на органите, виновни за реализацията ѝ, е оповестен на Портала за публични съвещания и интернет страницата на Министерство на регионалното развитие в раздел Проекти на нормативни актове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР