Спазваме редовна тренировъчна програма и се упражняваме усилено, но все

...
Спазваме редовна тренировъчна програма и се упражняваме усилено, но все
Коментари Харесай

6 грешки, които допускаме след тренировка

Спазваме постоянна подготвителна стратегия и се упражняваме интензивно, само че въпреки всичко нещо не се получава и не изглеждаме, както бихме желали. Има няколко постоянно срещани неточности, които постоянно позволяваме след подготовка. Може би не им отдаваме нужното внимание, само че те са от значително значение.

Протеините

 Снимка 342361

Съществува мит, който гласи, че след подготовка би трябвало да натрупаме доста протеини, с цел да се усилят оптимално изгодите, само че това не правилно. Докато дневната ни диета включва съответен банкет на протеини , няма потребност да консумираме огромно количество протеини незабавно след подготовка.

Алкохолът

 Снимка 350546

Пиенето на няколко чаши вино след подготовка може да провали способността на мускулите ни да се възстановят дейно, демонстрира изследване в PLOS One. Добрата вест е, че единствено една чаша вино или бира евентуално няма да провокира проблеми, разкрива изследователският екип.

Без невъздържание

 Снимка 322664

Много от нас се успокояваме, че тъй като се упражняваме, можем да ядем каквото желаеме. Но множеството проучвания демонстрират, че това, което хапваме, има доста по-голямо значение от това какъв брой се упражняваме, когато става въпрос за талията.

Според Prevention можем да си позволим някоя глезотийка понякога, само че не трябва да използваме постоянните тренировки като опрощение за прекалено и нездравословно хранене.

Здравословните въглехидрати

 Снимка 272535

След един час или повече извършения с висока активност - без значение дали тичаме или плуваме, мускулите ни изискват доста гликоген , с цел да станат по-силни. Здравословните въглехидрати като плодове, зеленчуци, бобови растения и пълнозърнести храни, са най-хубавите хранителни източници на гликоген, който е целесъобразно да си набираме в по-големи дози след извършения.

Водата

 Снимка 351164

Много хора подценяват количеството водата, което се губи по време на подготовка с потенето. Дори лека подготовка, в която не усещаме, че се потим прекомерно, води до обезводняване. Препоръчително е да се претеглим преди и след подготовка. За всеки кг телесно тегло, което губим, би трябвало да пием почти толкоз количество вода. Половин кг тегло се равнява на към 500 гр вода .

Гладът

 Снимка 350420

Специалистите предлагат да не решаваме какво ще ядем след подготовка, а да измислили менюто си преди упражненията. Нашите мозъци са програмирани да желаят висококалорични, богати на сила храни, когато гладуваме , открива изследване от Университета " Корнел ", затова този калоричен апетит ни кара да избираме нездравословни храни.

Екипът от учени открива, че гладните хора купуват с 46% повече висококалорични артикули, в сравнение с техните по-малко гладни сътрудници, като в същото време избират и по-малко здравословни храни. По-добре е да планираме яденето си преди подготовка, с цел да не позволяваме да се натъпчем.

 Храната и напитките преди, по време и след подготовка
Храната и напитките преди, по време и след подготовка

5 съвета за възстановяване на физическата ни интензивност
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР