Спазихме традицията и зарадвахме 2800 деца от община Кърджали с

...
Спазихме традицията и зарадвахме 2800 деца от община Кърджали с
Коментари Харесай

Хасан Азис зарадва 2 800 деца с мартенички

Спазихме традицията и зарадвахме 2800 деца от община Кърджали с мартенички по случай Баба Марта. Това написа във Фейскбук кметът на града инж. Хасан Азис.

Мартенички има за малчуганите от 23-те детски заведения на територията на общината, посетителите на Дневния център за деца с увреждания ”Надежда ”, за децата от предпазеното жилище и центровете от фамилен вид и други обществени заведения.

Присъствахме на празненство по случай Баба Марта в най-голямата детска градина в общината - „ Райна Княгиня “ в кв. “Възрожденци “. Пожелах на 357-те деца да бъдат живи и здрави, радостни и засмени, раздадох на всички групи мартеници с обръщение за всяко едно дете, написа още инж. Азис.

Инициативата с даряване на пролетните знаци се осъществя за шеста поредна година, като за това време са раздадени близо 18 000 мартенички на най-малките кърджалийци.

Малчуганите поздравиха гостите с песни и стихотворения, завързаха мартеница на ръката на кмета за здраве. Директорката на детското заведение Красимира Калинова благодари за самодейността и също подари на инж. Азис мартеничка. Гостите дружно с децата се хванаха на хоро към ритуалния огън за здраве.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР