Спасителят Христо Киобасанов е задържан за 72 часа в Поморие,

...
Спасителят Христо Киобасанов е задържан за 72 часа в Поморие,
Коментари Харесай

Спасител е арестуван в Поморие за побой над французин на плажа

Спасителят Христо Киобасанов е арестуван за 72 часа в Поморие, откакто е пребил французин в свободната зона на плажа. Случаят е от 24 юли.

На спасителя е повдигнато обвиняване за лека телесна щета, осъществена по хулигански подбуди и осъществена с особена свирепост. Предвиденото наказване е затвор до 3 години, сподели окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, представен от bTV. От полицията прибавиха, че сходни случки били ежедневни по българските плажове.

Пострадалият французин е бил на плажа със брачната половинка си българка, 13-годишния им наследник и техни другари в свободната зона на плажа. Разположили се до един чадър и тогава до тях се доближил Киобасанов, с опознавателни знаци на избавител от плажа, и настоял незабавно да се махат, тъй като чадърът бил негов. А малко по-късно се нахвърлил с юмруци и ритници върху него и го пребил до кръв.

Едва три дни по-късно (когато случката към този момент се разяснява яростно в обществените мрежи и медиите) окръжната прокуратура се е задействала. Чак след още два дни през днешния ден спасителят е арестуван.

Чинев се е похвалил с бързи дейности. " Много от данните са били спорни, в това число потърпевшият в петък е входирал в прокуратурата нов сигнал, съпроводен още веднъж със съдебномедицинско уверение ", твърди той и добави, поради тази противоречивост на информацията се наложило изясняването ѝ.

Според концесионера на плажа " Ауто фактор " по време на багра спасителят не е бил на работа и е бил на плаж дружно със брачната половинка и детето си. Твърди се, че Киобасанов си бил носил личен чадър, който сложил в свободната зона на пясъка. Докато фамилията е било в морето, под личния му чадър се е настанил френският екскурзиант, който отказал да напусне макар поканата и обясненията. Между двамата е зародил спор, прераснал във физическа експанзия.

Концесионерът се разграничи от дейностите на своя чиновник, декларира, че не толерира сходни дейности на разпра, само че поради събитието, че тези дейности не са осъществени във връзка осъществяване на служебните му отговорности и отвън работно време, работодателят нямал отношение към случая.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР